Niah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 juli 2020 door SDOK

Deze Nigeriaanse vrouw zit thuis opgesloten vanwege haar geloof in Jezus

Zestien jaar was ik toen mijn ouders vorig jaar vertelden dat ze een man voor me gevonden hadden. Een moslimman, veel ouder dan ik en gelinkt aan de Fulani-herders die veel inwoners in het noorden van Nigeria teisteren met hun aanvallen.

Ik wist meteen dat het niet mogelijk zou zijn om de Heere Jezus te blijven volgen als ik met deze man zou trouwen. Mijn ouders wisten nog niet dat ik christen geworden was. Ik vertelde hen dat ik dit huwelijk niet wilde. Mijn vader zei toen: "Trouw met hem of word gedood als een ongelovige."

SDOK staat wereldwijd naast vervolgde christenen en roept christenen in Nederland op tot verbondenheid met hen.

Zouden mijn ouders mij echt doden? Ik besloot te vluchten. Chidi, een christelijke bekende van mijn familie, bracht mij bij een opvang 700 kilometer verderop. Hier was ik veilig.

Even kon ik mijn zorgen vergeten en genoot ik van de verhalen van de Heere Jezus. Ik kreeg les uit de Bijbel en leerde om als christen te leven. Toch ging mijn gedachte regelmatig terug naar mijn moeder; ik miste haar.

Ik besloot haar te bellen. We huilden van geluk toen we elkaar weer spraken. Ik vertelde dat ik op een veilige plek zat en onderwijs kreeg. Uiteindelijk vroeg ze of ik christen of moslim was. Ik kón niet liegen. Mijn moeder besefte toen dat Chidi mij geholpen moest hebben met vluchten. Hij werd direct gearresteerd en zou alleen vrijkomen als ik voor de rechtbank getuigde dat ik vrijwillig was vertrokken.

Zonder dat ik het wist, werd ik in de val gelokt. Toen ik aankwam in mijn oude stad, mocht ik niet getuigen en werd ik rechtstreeks naar mijn ouders gebracht. En nu zit ik hier, gevangen in mijn slaapkamer. Ik leen soms de telefoon van mijn zus. Dan bel ik met de opvangleiders. Zij bidden met mij en delen woorden uit de Bijbel. Het geeft mij kracht om sterk te blijven in Christus en te volharden in deze uitzichtloze situatie. Hoelang word ik hier nog vastgehouden?

Ik heb gehoord dat Chidi geen eerlijke rechtszaak heeft gehad en drie jaar de gevangenis in moet. Mijn hart huilt, maar God is erbij.

Ik wens u Gods zegen toe.

Niah*

* De inhoud van deze brief komt voort uit gesprekken die de partner van SDOK in Nigeria met Niah heeft gehad, ook nadat ze thuis is vastgezet.

Klik hier voor meer verhalen van SDOK!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.