M. van Heijningen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 juni 2020 door Jeffrey Schipper

"Ik leef atheïstisch, maar ben nieuwsgierig naar het geloof"

"Ik leef absoluut een atheïstisch bestaan nu. Wel bid ik een aantal keren per week op mijn eigen manier. Ik ben nieuwsgierig naar het geloof. Mijn vraag is, hopende dat ik niet direct veroordeeld word op mijn huidige leefstijl, waar moet ik beginnen?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Dominee M. van Heijningen (foto) geeft advies.

"Heel erg bedankt voor je mooie vraag", reageert de predikant. "Wat mooi dat je zo kwetsbaar je vragen stelt. Wat fijn om te lezen dat je regelmatig bidt. Bidden is inderdaad je gedachten en gevoelens delen met God. Ik word blij wanneer ik je vraag lees. Tegelijk stel je een vraag met een pijnlijk prikje erin. Je bent bang voor veroordeling. Blijkbaar verwacht je dat van christenen... Helaas komt dat nogal eens voor. Dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn. Hopelijk heb je er niet te vaak last van gehad, in elk geval stel je deze vraag met dit signaal."

"Weet je, de echte vrijspraak (tegenovergestelde van veroordeling) is alleen bij God verkrijgbaar. Door de Bijbel heb ik een God leren kennen die mij door en door kent, inclusief mijn schaduwkanten en zwarte bladzijden van mijn levensboek. Hij weet alles van mij en ondanks (niet dankzij!) wie ik ben, heeft Hij mij meer lief dan wie ook en vergeeft Hij wat verkeerd was. Hij is namelijk een God van vergeving, vrijspraak. Die vrijspraak is er dankzij Zijn Zoon Jezus voor ieder die zijn/haar tekort durft te erkennen. God doet niets liever dan mensen vrijspreken, vergeven. Dat wil Hij jou ook doen."

Van Heijningen raadt de vragensteller af om een christen uit zijn of haar omgeving op te zoeken. "Via deze site mag je als je er behoefte aan hebt, mijn contactgegevens opvragen om samen iemand in jouw omgeving te zoeken." Ook raadt hij aan om de BasisBijbel te lezen, "een betrouwbare uitgave in makkelijke taal". "Ik zou je dan willen vragen, begin niet bij bladzijde 1, maar zoek het bijbelboek Markus (een van de 66 boeken) eens op. Het is handig als je daar begint te lezen bij hoofdstuk 1 en doorleest tot het einde (zo’n 25 pagina's)."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

In die Bijbel kun je ook lezen dat de Heilige Geest in ons woont en Jezus vertegenwoordigt. Het is Gods Geest die met ons communiceert. Dit is niet zweverig of geclaimd door charismatische groeperingen, maar het is bijbels en geldt voor ons allen. De Bijbel en de inwoning van Gods Geest is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want wat van het vlees is, kan dat, wat van de Geest is, niet beërven. Vandaar de wedergeboorte.( Johannes 3: 1-13).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.