kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 juni 2020 door Redactie

Barend Florijn dacht dat God ons land verlaten heeft: "Hier en daar nog een kind van God verscholen"

Hij was een van de allerbekendste docenten die ooit gewerkt heeft aan Diestar hogeschool in Gouda. Iedere student die les van hem heeft gehad, kan hem zich nog goed herinneren. Zondag overleed hij op 99-jarige leeftijd. Het Reformatorisch Dagblad besloot in 2009 om een bezoek te brengen aan pedagoog Barend Florijn, waarbij hij enkele bijzondere uitspraken deed. 

Hij kon zich nog als de dag van gisteren herinneren wat er gebeurde toen hij voor het eerst echt geloofde. “Voor mij is, al vele jaren geleden, tijdens een preek over Simeon, de hemel opengegaan. 'En hij nam het kindeke in zijn armen.' Toen heb ik voor het eerst in mijn leven mogen geloven. Ik kreeg zicht op Christus en dat heeft mij zo verbroken, dat heeft mij zo diep ontroerd, dat is niet te zeggen. Alle twijfel ging uit mijn hart weg en ik geloofde zekerlijk dat ik eens zou aankomen in de stad die fundamenten heeft. Mijn vrouw zat naast me in de bank toen dat gebeurde. Ik liep naar huis met mijn handen omhoog.”

Florijn ging destijds al niet meer naar kerk. Uit principe, zo vertelde hij. “Ik ben bang dat God ons heeft verlaten, al zit er hier en daar nog wel een kind van God verscholen. De mensen zijn zo blij met al hun nieuwe kerken en alle activiteiten die zij organiseren. Maar ik kan er niets mee.”

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Lees het volledige artikel

Reacties

H
Zielig! Met al zijn 'kennis' blijkt deze man blind voor de vele grote daden en genade van God voor 'een ieder die in Jezus geloofd'. In plaats van het gunnende "Als het voor mij kan, dan kan het voor iedereen" zag hij zichzelf blijkbaar als 'één van de weinigen'. Dat noem ik nederige hoogmoed waar (te) weinig van uit gaat.Gelukkig spreekt de Bijbel andere taal. Laat dát iedereen tot bemoediging zijn. Het is nog het heden der genade!
God heeft ons land niet verlaten maar veel mensen hebben God verlaten. Veel te druk met "ik, mij en de mijnen". Met "genieten" en geen tijd voor het echt belangrijke. Maar ook in Nederland denk ik dat er nog wel 7000 godsvruchtige mensen te vinden zijn. Die één ding willen en weten namelijk Hem behagen met heel hun doen en laten dus in daden, woorden én gedachten, want dat kan!
Het liefst zou ik mij onder het gehoor zetten van een dominee die zou preken: „Het is onmogelijk, het is onmogelijk, het is onmogelijk.” Iemand die dat anderhalf uur lang volhield. Begrijpt u dat? << wat ziek zeg! Moet nooit respect hebben voor zulke satanische uitspraken. Het evangelie van de hel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.