Boko Haram
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juni 2020 door Nienke Alblas

Opnieuw islamitisch terreur in Nigeria: 60 mensen afgeslacht

60 onschuldige Nigerianen zijn dit weekend afgeslacht door Boko Haram. De Christian Post vermeldt dat bij de terreur in het noordoosten van het Afrikaanse land ook een vierjarig meisje om het leven kwam. "Ik zag de levenloze lichamen liggen op de straat", vertelt ooggetuige Kulo Gana.

De gebeurtenis was traumatisch voor Kulo Gana. "Ze vuurden rakket-gestuurde granaten af op huizen en mensen." Hij woont in het dorp Monguno, waar twintig militairen werden vermoord. Veel christenen hebben wegens het geweld en de vervolging in Nigeria hun huis moeten verlaten en wonen nu in Monguno. Het land staat op nummer 12 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors.

Edward Kallon verdedigt mensenrechten in zijn land. "Dit nieuws doet mij veel verdriet. Burgers en een onschuldig kind zijn slachtoffer van vreselijke aanvallen. Mijn hart gaat uit naar de families die mensen hebben verloren. Ik hoop dat de gewonden snel zullen herstellen."

Op zaterdagochtend viel Boko Haram het dorpje Nganzai binnen. Hier vermoordden zij veertig onschuldige mensen. Later die dag viel de islamitische terreurgroep in Monguno binnen, waar twintig militairen van het leven werden beroofd. Bij de aanvallen vielen in totaal doden en 37 gewonden. Regelmatig richt de terreurgroep zich specifiek op christenen.


Christenvervolging
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
- Drie jaar geleden werd Leah Sharibu ontvoerd: is de wereld haar vergeten?
- Opnieuw zware teleurstelling voor Pakistaans echtpaar in dodencel
- Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen