voeding corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 juni 2020 door Nienke Alblas

Immunoloog: "Voeding is belangrijk voor het bestrijden van corona"

Het is belangrijker dan ooit om gezond en gevarieerd te eten in deze coronatijd. De Rijssense huisarts Jan Baan ging in gesprek met het Reformatorisch Dagblad over het belang van het mineraal zink en de vitamines C en D. "Ik vind dat er rondom corona over het algemeen te weinig aandacht is voor voeding en leefstijl", aldus de christelijke huisarts.

Volgens Baan is het vooral belangrijk om op je voeding te letten en geen supplementen te gebruiken wanneer dit niet nodig is. "Vergelijk het met een fietsketting. Het mineraal zink is maar een schakeltje. Je kunt beter de hele ketting smeren door gezond en gevarieerd te eten."

De huisarts adviseert risicogroepen om dagelijks 15 milligram zinkcitraat, minimaal 200 milligram gebufferde vitamine C en 1000 IE vitamine D in te nemen. Wanneer je symptomen vertoont kan je de dosering zink verdubbelen naast de normale dosering vitaminen. De huisarts legt uit dat zink een ontzettend belangrijke stof is voor het lichaam. Al jaren weten mensen dat het mineraal een positief effect heeft bij virale en bacteriële infecties.

Prof. Manfred Eggersdorfer geeft aan dat één op de drie mannen en één op de vijf vrouwen niet de richtlijnen van een gezonde voedingsstatus haalt. Dit leidt hij af uit een Duits onderzoek, naar verwachting zijn de statistieken in Nederland vergelijkbaar. "Een goede voedingsstatus is heel belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem en dus voor het bestrijden van het coronavirus. Uit klinische studies weten we dat dit de ernst en de duur van klachten kan verminderen.”


Corona
- Kerk in Sliedrecht luistert naar dringend verzoek Rutte en schrapt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
- Goed idee om ongevaccineerden buiten te sluiten met 2G-beleid? Stefan Paas antwoordt
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel over gezonde voeding op de website van het RD

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen