Samuel Lee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juni 2020 door Tear

Collegemiddag over de theologie van migratie met Samuel Lee

Op 26 juni houden Tear en de Foundation Academy of Amsterdam een online collegemiddag over de theologie van migratie. Samuel Lee, migrantenpastor en directeur van het Center for Theology of Migration, geeft vier korte colleges die worden afgewisseld met verhalen van ervaringsdeskundigen. "Ik hoop dat we op andere wijze naar migranten gaan kijken."

Tijdens de collegemiddag laat Samuel Lee zien hoe je migratie door een theologische bril kunt bestuderen. De Bijbel is volgens hem van begin tot eind een migratieverhaal. Zijn hoop is dat dit uiteindelijk leidt tot een andere blik op migranten en dat dit doorwerkt in de bediening van de kerk. "Een half jaar geleden redde een groep vissers een boot met vluchtelingen op zee. Die vissers vertelden dat ze nooit meer hetzelfde naar bootvluchtelingen zouden kijken. Zij hadden gekeken in de ogen van de migrant. Deze verandering kan van grote betekenis zijn."

Gebrek aan verbinding
In Nederland leven momenteel meer dan twee miljoen mensen die in een ander land geboren zijn. Daarnaast zijn er naar schatting nog eens 35.000 tot 70.000 ongedocumenteerden. "Als het over migratie gaat, staat het debat al snel op scherp", zegt Mieke Honing, projectleider namens Tear. "Ook is er een kloof tussen mensen met en zonder een migratieachtergrond. Het gebrek aan contact en verbinding stelt onze samenleving, en de kerk in Nederland, voor de vraag hoe we naar migratie kijken en hoe we willen samenleven met verschillende culturen. Tijdens de collegemiddag gaan we dat gesprek aan."

Interactieve sessies
De online bijeenkomst is bedoeld voor predikanten, kerkleiders, pioniers, ondernemers, studenten en andere geïnteresseerden. Vier colleges door Samuel Lee worden afgewisseld met ervaringsverhalen van migranten en interactieve sessies waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.