Rod Parsley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juni 2020 door Nienke Alblas

TV-evangelist onder vuur na omstreden uitspraak over slavernij

"We hebben de verantwoordelijkheid om niet langer stil te zijn over rassen in Amerika." Rod Parsley spreekt zich uit tegen de rassenrellen en roept Amerikanen op om haatgevoelens los te laten schrijft de Christian Post. "De stichters van ons land hebben hun slaven al jaren geleden bevrijd." De volgers van de voorganger uit Columbus, Ohio reageren kwaad op de video.

"Ons grote land is gesticht door mensen zoals jij en ik. Mensen met tekortkomingen. Zij hebben de basis gelegd voor de vrijheden waarvan we tot op de dag van vandaag van genieten in Amerika. Als je daar een hekel aan hebt, vertel me dan je alternatief. Heb geen hekel aan de grondleggers van ons land, dat is een leugen. Eer hun nalatenschap", zegt Parsley.

"Alle slaven zijn vrijgelaten. Als we dit conflict opnieuw aanhalen vervloeken we ons land. We zouden dat de aangeboren tekortkoming van Amerika kunnen noemen."

"Moeten we Amerika verwerpen? Moeten we het idee van Amerika wegdoen, omdat het nog steeds niet helemaal perfect is? Of moeten we opstaan om te vechte voor eenheid? Laten we samen op staan en een groot land opbouwen. We moeten grootser dromen en sterker geloven."

Voorganger uit Tennessee, Terrence Chandler-Harrison reageert op twitter op de uitspraken van Parsley. "Racisme is niet een 'aangeboren tekortkoming', het is een vreselijke zonde die ons land begaat. Het is de uiting van een systematisch probleem", schrijft Chandler-Harrison op twitter. "Een alternatief voor Amerika zou Afrika zijn, maar we hebben hen ook van hun rijkdom beroofd."

Bron afbeelding: Facebook Rod Parsley

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.