christen bidt voor trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2020 door Nienke Alblas

Evangelicals waarschuwen geloofsgenoten met nieuw boek tegen Donald Trump

Evangelicals waarschuwen christelijke stemmers tegen Trump. Dertig schrijvers publiceerden onder leiding van Ron Sider 'The Spiritual Danger of Donald Trump'. De Christian Post ging met Sider in gesprek. "Het boek zegt niet op wie mensen moeten stemmen, maar roept op om op een Bijbelse manier naar de verkiezingen te kijken."

"We willen witte evangelicals vragen om zichzelf de vraag te stellen: 'Past deze persoon (Trump) in het plaatje van Bijbelse normen en waarden?'", aldus de redacteur. "We vertellen aan niemand wat ze moeten doen of op wie ze moeten stemmen, maar roepen christenen op om in gebed hun stem te heroverwegen. Het boek zal veel mensen kwaad maken, alleen al door de titel. Toch daag ik iedereen uit om het te lezen en zelf te beslissen of de punten die gemaakt worden waar zijn."

"Een van de bekende thema's in de Bijbel en de politiek is de aandacht voor armen. God ziet naar hen om, maar het lijkt niet terug te komen in het beleid van Trump." Door het Amerikaanse politieke systeem kunnen Amerikanen kiezen uit twee partijen om op te stemmen. Veel conservatieve Amerikanen stemden in 2016 op Trump als 'de beste van twee kwaden'. Het is volgens Sider belangrijk dat je niet één punt op de politieke agenda de overhand laat hebben. Men moet zich volgens hem afvragen: 'Wat is er belangrijk voor God?'

De redacteur van het controversiële boek stelt Amerikaanse christenen verantwoordelijk voor het toenemende negatieve beeld van christenen in het land. "Door de associatie van witte, Amerikaanse evangelicals met de daden van Trump, vrees ik dat het imago van christenen verder achteruit zal gaan. De houding naar christenen zal blijven verslechteren tenzij zij opstaan en zeggen: 'Dit gedrag accepteren wij niet.'"

Lees het volledige artikel

Reacties

H
Deze auteurs lopen aan de leiband van de mainstream media, missen alle geestelijk inzicht en begrijpen klaarblijkelijk níet wat er op het spel staat!!!

Zonder het te beseffen (dat mag je hópen tenminste...) zou dit boek wel eens de ergste strijd tegen God kunnen zijn! Nota bene de kerk die de strijd aanbindt met Gods agenda voor deze tijd! Het is te erg voor woorden...

H
Hij is niet perfect, nee. Ben jij dat wel? Of ik? Denk het niet....

Wat J.F. Kennedy en R. Reagan probeerden, zet D. Trump nu voort: proberen de deep state te ontmantelen. De druk die Trump te verduren krijgt... wie zou dat aankunnen??!! Een gemiddelde teerhartige christen zie ik die functie nog niet vervullen. Maar Trump doet het!!

In plaats van hem te verketteren zou iedereen beter voor hem kunnen bidden! Kan hij alleen maar beter van worden, toch? Als Trump valt, wordt heel de westerse wereld overgenomen door China. God be with us....
H
@Sonja: Als iemand bekeerd is, blijf jij hem dan zijn verleden nadragen? Want dát is wat hier gebeurt!!

Trump is de enige wereldleider die het globalisme, de deep state swamp en het ‘beest’-systeem (zie bijbelboek Openbaring) ervan weerhoudt de macht te grijpen. Daarom haten ze hem. En de media ‘bijten niet in de hand die ze brood geeft’ dus die schotelen iedereen anti-Trump propaganda voor. Trump is héél anders dan de media doen geloven. In de USA is hij ongekend polulair - en dat niet voor niks!! (...)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.