zwarte voorganger leon mccray
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2020 door Nienke Alblas

Zwarte voorganger gearresteerd nadat hij met de dood werd bedreigd

Een zwarte voorganger is gearresteerd door de politie in Virginia, nadat hij een melding had gedaan van een doodsbedreiging. "Het was een traumatische ervaring", vertelt voorganger Leon McCray aan de Christian Post. De voorganger werd bedreigd met de dood. In plaats van de daders te arresteren, sloeg de politie het slachtoffer in de boeien.

De arrestatie vond plaats op 1 juni. "Ik vertelde aan voorbijgangers dat zij niet hun kapotte koelkast op mijn terrein konden achterlaten en vroeg hen te vertrekken. Zij reageerden gefrustreerd. Een van hen bleef mij uitschelden, terwijl de ander nog drie personen erbij haalde. Ze bedreigde mij met de dood. Ook schreeuwden de drie mannen en twee vrouwen dat ik als zwart persoon en de black lives matter beweging de lokale gemeenschap bedreig." De zwarte voorganger belde vlug de politie. "Met angst voor eigen leven pakte ik mijn legale wapen om me te verdedigen."

Toen de politie arriveerde richtten zij zich op de mannen en vrouwen die de voorganger met de dood hadden bedreigd. "Ze bleven discriminerende uitspraken doen en doodsbedreigingen schreeuwen. En weet je wat de politie deed? Ik kreeg geen kans om de situatie uit te leggen." Vervolgens werd McCray gearresteerd, omdat hij een wapen bij zich had. Hij werd gearresteerd door een man van de politie die McCray al ruim twintig jaar kende.

Sheriff Timothy Carter heeft zijn excuses aangeboden. De politieagenten in kwestie zijn tijdelijk buiten dienst geplaatst, tot er duidelijk is hoe het incident zich voor heeft kunnen doen.

Bron afbeelding: Facebook Lighthouse Church and Marketplace Ministries International

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.