trump bible
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2020 door Nienke Alblas

Helft Amerikaanse christenen ziet Trump niet als 'gelovig'

Een opvallende uitslag van een poll die Politico en Morning Consult uitschreef. Christian Post meldt namelijk dat de helft van alle Amerikaanse christenen de president Donald Trump niet als christen ziet. Iets meer dan een derde van de christelijke respondenten ziet Trump wél als christen.

Van de christelijke respondenten stemt 34 procent op 'eens'. Slechts 16 procent van de christenen stemt op 'ik weet het niet' en de overige 50 procent vindt Trump niet-religieus. Wanneer alleen de conservatieve stemmers worden meegerekend, veranderen de verhoudingen behoorlijk. In dat geval gelooft namelijk 55 procent van de respondenten dat Trump een gelovige man is.  

Tyler Sinclair is vice voorzitter van Morning Consult. "Zelfs nadat drie kwart van de stemgerechtigden de beelden had gezien waarin Trump met een Bijbel voor de St. John's kerk in Washington stond, geloofden zij niet dat Trump gelovig was. Een kwart van de stemmers raakte wel overtuigd door de beelden", vertelt Sinclair.

De poll werd ingevuld door christenen en niet-christenen. De algemene statistieken verschillen van de christelijke statistieken. Slechts 27 procent van alle stemmers zijn het eens met de stelling 'Trump is gelovig'. Hiervan is 10 procent het 'sterk eens' met de stelling en 17 procent 'redelijk eens'. De mensen die het niet eens zijn met de stelling, zijn stelliger. 41 procent is het 'sterk oneens' met de stelling, en 16 procent 'redelijk oneens'. Van de stemmers wist 18 procent niet zeker of Trump wel of niet gelovig is.

Lees het volledige artikel

Reacties

G
Donald Trump is wel religieus, zo zegt hij zelf, maar hij heeft God nog nooit om vergeving gevraagd. De reden daarvan is dat hij zo leeft, dat dit niet nodig is. Zijn grote voorbeeld is niet de Heere Jezus, maar Norman Vincent Peale (vrijmetselaar, zegt dat wedergeboorte niet nodig is en dat God overal in is). Met een bijbel in de hand voor een kerk gaan staan, maakt je nog niet tot een wedergeboren christen.
P
Als Trump christen is. wie houd hem tegen om te getuigen en een belijdenis van zijn geloof uit te spreken vanuit zijn hart.
H
Ik denk dat als Trump christen was geweest hij juist níet zo met een bijbel voor een kerk was gaan staan poseren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.