grapperhaus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2020 door Redactie

Minister Grapperhaus bezocht GGiN Barneveld: "Wij zijn allemaal maar tijdelijk"

Hoog bezoek afgelopen zondag voor de gereformeerde gemeente in Nederland te Barneveld. De dienst werd namelijk bezocht door niemand minder dan minister Ferd Grapperhaus. Hij was in het gezelschap van onder andere SGP-voorman Kees van der Staaij en de burgemeester en sprak na afloop van de dienst met ds. J. Roos en een aantal kerkenraadsleden.

Het was een bijzondere dienst voor diegenen die erbij aanwezig waren. Wegens de nog steeds geldende maatregelen rondom corona, waren dat er lang niet zoveel als er ‘normaal’ gesproken een dienst bijwonen in de gemeente van Barneveld. Er was uitgebreid aandacht voor het hoge bezoek. Zo werden Grapperhaus, Van der Staaij en de burgemeester toegezongen met een psalm en kreeg de minister na de dienst een Bijbel overhandigd. Ook sprak ds. Roos hem kort toe.

Er werd gesproken over maatwerk voor kerken. Grapperhaus wilde niets toezeggen, maar volgens het Reformatorisch Dagblad benadrukte hij maandagmorgen in een terugblik wel dat ze gaan kijken of ze meer kunnen betekenen voor bepaalde grote kerkgebouwen. Op dit moment geldt ook voor deze kerken dat ze vanaf 1 juli met 100 man samen mogen komen. Hij was onder de indruk van de dienst. “Deze mensen hebben zich voortreffelijk aan de regels gehouden en zouden zeer graag zien dat ze weer met elkaar het geloof kunnen belijden. Dat gaat mij aan het hart.”

Ook over de preek had Grapperhaus de volgende dag nog wat te zeggen. Hij vond het treffend dat Jesaja 40 werd aangehaald waarin staat dat alle vlees als gras is. “Of in de woorden van de predikant: we zijn maar grassprietjes. Dat is zo waar. Wij zijn allemaal maar tijdelijk, al het andere is genade die van God komt. Dat gaf mijn moeder mij ook steeds mee.”

Krijg hier volledige toegang tot CIP.nl

Reacties

E
Wie kan mij vertellen of, en waar ik dit alsnog kan beluisteren?
W
Nu hopen maar dat er verlichting komt zodat we eindelijk weer naar het huis van God mogen gaan!
A
Huis van God ben je zelf. We zijn allemaal tempels van de Heilige Geest, tenminste als je je door Zijn liefde laat leiden. Waar 2 of 3 in Mijn Naam samen zijn ben Ik aanwezig.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.