doopbad george floyd kruispunt minneapolis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juni 2020 door Nienke Alblas

Evangelisten vanaf 'George Floyd-kruispunt': "We brengen hoop waar haat is"

"We brengen hoop en genezing waar pijn en haat is", vertelt Christophe Ulysse. De zwarte Canadese voorganger spreekt met de Christian Post over de evangelisatie door Unity Revival. De organisatie predikt het evangelie en doopt nieuwe gelovigen op het 'George Floyd kruispunt', de plaats waar de door politiegeweld om het leven gekomen Amerikaan nog dagelijks wordt herdacht. 

Ook Joshua Lindquist van de Global Revival Harvest sluit zich aan bij de beweging in Minneapolis. "God beweegt. Veel mensen geven hun leven aan de Heer. We dopen mensen op de gedenkplaats van George Floyd. God is in beweging, het is wonderbaarlijk", vertelt de evangelist. De organisatie verspreidt niet alleen hoop en het evangelie, maar steunt de lokale gemeenschap ook met verzorgingsproducten.

Volgens Lindquist is dit het beste moment om het evangelie en hoop te verspreiden. "Mijn vriend J.T. Thomas zei eens: 'Opwekking is de nieuwe vorm van protesteren.' Dit betekent dat waar pijn is, genezing van de harten laat zien hoe de hemel is. Wanneer er opwekking uitbreekt, zien we een uitstorting de Hemel op aarde."

Christophe Ulysse van YWAM uit Kona, Hawaii getuigt van de 'echte verandering' die hij zien in de gemeenschap in Minneapolis. "We brengen hoop en genezing waar pijn en haat is", vertelt hij. "We moeten het positieve effect van verandering laten zien. We hebben een stem waarmee we landen kunnen beïnvloeden. We rusten mensen toe, zodat ze hoop kunnen verspreiden."

De zwarte evangelist is er van overtuigt dat het evangelie het antwoord is op de pijn en protesten. "We hebben vanalles geprobeerd van politiek, tot economie, tot sociale ingrepen. Steeds gebeurt er hetzelfde. We moeten teruggaan naar wat werkt: hoop."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

W
Christenen die "Black lives matter" bekritiseren zouden beter mee kunnen doen met deze benadering. Maar ja, het is altijd makkelijker te oordelen dan om lief te hebben.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.