Ds. J. C. de Groot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Geëmotioneerde dominee kreeg veel ontroerende reacties na tonen video op kansel

"Ik werd er enorm door geraakt en dacht: dit kind is rijp voor de hemel", zegt ds. J. C. de Groot naar aanleiding van deze indrukwekkende video die de predikant onlangs vanaf de kansel liet zien.

In de video is een meisje (5) te zien die vol overgave Psalm 42 zingt. Fleur (niet haar echte naam, red.) is pas vijf jaar oud en heeft leukemie. Een ziekte die dikwijls de dood tot gevolg heeft. "Fleur kent diverse psalmen uit haar hoofd. Ze is zo sterk en krijgt kracht van Boven om dit te kunnen dragen", vertelde haar vader aan Refoweb.

Op Refoweb.nl blikt ds. De Groot terug: "Mijn preek in Oud-Beijerland ging over Handelingen 2, waarin de mensen op het Tempelplein verslagen werden in het hart. Ze vroegen aan Petrus: wat zullen wij doen mannenbroeders. Dan wijst Petrus op de belofte die hen toekomt. Hoe zit het dan met de kinderen?, zo vroeg ik in de preek. Vervolgens wijs ik er op dat de Heere ook vandaag nog werkt in het hart van de kinderen en heb vervolgens spontaan het filmpje van Fleur laten horen en zien. Omdat van de 30 aanwezigen ongeveer 15 kinderen waren, pastte dat ook heel goed.

Nadat dit fragment op Refoweb is geplaatst (en meer dan 150.000 maal is bekeken, red.) zijn er enorm veel reacties bij mij binnengekomen en alleen maar positief. Mensen waren geraakt en ontroerd. Een van hen schreef: dominee, mocht er kritiek op komen, trekt u er zich dan niets van aan. Blijkbaar is de Heilige Geest hierin meegekomen. Met de aanwezige kerkenraadsleden heb ik hier na afloop een goed gesprek over gehad. Ze stonden er helemaal achter. Over de uitwerking van dit alles ben ik alleen maar verwonderd, blij en verheugd."

Krijg hier volledige toegang tot CIP.nl

Reacties

C
Ik kan dominee De Groot goed begrijpen. Hij wilde de kinderen in de kerk laten delen in deze ontroerende getuigenis. Hoe vaak ik het ook bekijk, het raakt me keer op keer.

Ik wens dit lieve kind God's nabijheid en ondersteuning toe tijdens deze ingrijpende behandeling, en hoop dat de kuur gezegend mag worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.