Nacht van Gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2020 door Open Doors

Joël Voordewind bijt spits af op Open Doors Nacht van Gebed

Joël Voordewind van de ChristenUnie bijt dit jaar het spits af op de jaarlijkse Nacht van Gebed van Open Doors. Het event wordt dit jaar voor het eerst live gestreamed vanuit de studio in Veenendaal. Kijkers kunnen vrijdagavond 12 juni vanaf 21 uur digitaal aanschuiven en meebidden. Voordewind vertelt over zijn bezoek aan Iran en de indrukwekkende ontmoetingen die hij had met vervolgde christenen in dat land.

Open Doors-directeur Maarten Dees verwacht dat duizenden christenen in Nederland zullen aanhaken bij de Nacht van Gebed-livestream voor de wereldwijde kerk. ‘’Online meebidden biedt nieuwe kansen, het voor het eerst dat we het op deze manier vorm geven. Maar we pakken deze kans, omdat juist in coronatijd de vervolgde kerk onze gebeden meer dan ooit nodig heeft.’’

Theoloog des vaderlands Samuel Lee neemt het stokje over van Voordewind en daagt Nederlandse christenen uit om niet alleen te bidden, maar ook hun plaats in te nemen als pleitbezorger bij onze eigen overheid voor vervolgde christenen. Lee vertelt in de Nacht van Gebed waarom dit harder nodig is dan ooit. Ook vertelt hij welke plaats gebed daarbij speelt in zijn eigen leven.
Naast verschillende sprekers zal ook singer-songwriter Delise een muzikale bijdrage leveren.
De Nacht van Gebed begint op vrijdagavond 12 juni om 21.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is kan op de website en het YouTube kanaal van Open Doors de livestream volgen en meebidden.

Open Doors zet zich wereldwijd in voor steun en gebed aan de vervolgde kerk. De organisatie is vooral bekend door de Ranglijst Christenvervolging. In dit toonaangevende jaaroverzicht staat in welke vijftig landen christenen het zwaarst vervolgd worden. Naar schatting 260 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling. De ranglijst is tevens een belangrijke graadmeter voor de godsdienstvrijheid in de wereld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.