Gevangenenzorg Nederland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2020 door Gevangenzorg Nederland

Corona-actie Gevangenenzorg: cadeautje voor kinderen van gevangenen

Maandenlang je vader of moeder niet zien. In deze periode van coronamaatregelen weet je misschien zelf hoe dat voelt. Kinderen van gevangenen, voor wie het leven zonder corona ook al pittig is, ervaren deze tijd als extra heftig omdat zij niet op bezoek kunnen bij hun ouder in de gevangenis. Daarom willen wij als Gevangenenzorg Nederland graag iets extra’s voor hen doen: minstens 300 kinderen blij maken met een cadeautje namens hun gevangen vader of moeder. Deze week gaat de actie in de gevangenissen van start en binnenkort gaan honderden vrijwilligers op pad om de cadeautjes te overhandigen.

Als je vader of moeder in de gevangenis zit, kun je als kind nooit een cadeautje van hen krijgen. Daarom kunnen gevangenen bij Gevangenenzorg een cadeau aanvragen voor hun kind. Normaal gesproken kan dat alleen als het kind jarig is en met Kerst. Even een moment van speciale aandacht; juist een kind van een gevangene heeft dat zo nodig, want het leven zonder vader of moeder in de buurt is vaak zwaar. Onze vrijwilligers brengen het cadeautje namens de gevangen ouder bij het kind thuis (natuurlijk met toestemming van de verzorgende ouder). De kosten van de cadeautjes zijn voor onze rekening.

Bezoek
Sinds 2 juni is bezoek op kleine schaal weer mogelijk, maar nog niet voor kinderen. In drie gevangenissen (PI Alphen aan den Rijn, PI Veenhuizen en PI Arnhem) loopt een proef met bezoek achter plexiglas. In de overige gevangenissen vindt nu nog geen bezoek plaats. Kinderen onder de 16 jaar mogen nog niet bij hun ouder op bezoek. Er mag maar één familielid op bezoek en kinderen onder de 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene de gevangenis in. Medio juni wordt bekend of de bezoekregeling kan worden uitgebreid.

Actie kindercadeau
In deze bijzondere tijd willen we graag alle ouders die in Nederland gevangen zitten eenmalig de mogelijkheid bieden hun minderjarige kind te verrassen een cadeautje. Wij willen minstens 300 kinderen blij maken met deze speciale aandacht van hun ouder. Dat betekent dat honderden vrijwilligers op pad gaan en dat wij als Gevangenenzorg evenzoveel cadeautjes gaan kopen. Een cadeautje kost 10 euro.

Wat doet Gevangenenzorg Nederland?
De passie van Gevangenenzorg Nederland ligt in het ontmoeten van de gevangen medemens. Wij willen gevangenen en tbs-patiënten een helpende hand bieden bij het vinden van hun levensbestemming en hun familie ondersteunen tijdens de detentie. Dat doen we met 650 vrijwilligers die gevangenen, tbs-patiënten of hun familie bezoeken. Daarnaast geven we herstelrechtcursussen in gevangenissen en klinieken waarbij de deelnemers nadenken over de impact van hun delict op de samenleving, slachtoffers, familie en ook op henzelf. We begeleiden gevangenen verder bij het vinden van een opleiding en werk.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.