Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door HJW

Protocol voor anderhalvemeterjeugdwerk gepresenteerd

Het jeugdwerk is een wezenlijk onderdeel van het gemeente-zijn. Door de coronamaatregelen kwam dit ineens stil te liggen. Maar wanneer kan het jeugdwerk weer opgestart worden? Waar moeten gemeenten aan voldoen? Deze week komen de jeugdwerkorganisaties HHJO, HJW, JBGG, LCJ en de Bond van Hervormde Zondagsscholen gezamenlijk met een protocol voor kerkelijk jeugdwerk.

De anderhalvemetersamenleving heeft gevolgen voor het hele kerkelijke leven. In de afgelopen weken werden allerlei protocollen opgesteld rondom de erediensten. In de meeste protocollen werd het jeugdwerk nog niet ingevuld. Daarin komt verandering door het protocol.

Hoe het verenigingsleven er in september uit ziet, is nog uiterst onzeker. Toch is het van groot belang dat er nu al over nagedacht wordt en de mogelijkheden worden verkend. Concrete en vastomlijnde plannen maken is op dit moment nog niet mogelijk. Van week tot week zal beoordeeld moeten worden wat mogelijk is. Daarom bespreken de genoemde organisaties de stand van zaken regelmatig en indien noodzakelijk komen ze met adviezen en aanvullingen op het protocol via de websites en nieuwsbrieven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.