Natalie Grant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Nienke Alblas

Christelijke zangeres verliest duizenden volgers nadat zij zich uitspreekt tegen racisme

"Mijn stilte maakt mij niet anti-racistisch", schrijft Natalie Grant op haar Instagrampagina. De christelijke zangeres vertelt aan Christian Today dat ze duizenden volgers verloor na haar post. Ze sprak zich online uit tegen racisme naar aanleiding van de George Floyd protesten.

"Ik ben een christelijke Amerikaan", schreef Grant op instagram. "Als een mens, gemaakt naar Gods evenbeeld, geloof ik dat ik Gods Koninkrijk mag verkondigen op aarde. Ik word boos op onrecht en racisme. Ik rouw met hen die rouwen, ik spreek mezelf uit tegen onrecht en bid op mijn knieën tot God om een onderdeel te zijn van een betere toekomst."

"Ik zoek naar contact en eenheid met zwarte medemensen. Vrienden, buren en collega's. Ik zie hen, luister naar hen en leef met hen mee. Ik zoek contact, geen stilte." Volgens de zangeres gaat het er in het Koninkrijk van Jezus niet om of je nationalistisch, cultureel, conservatief of liberaal bent. "Het gaat om het geestelijke koninkrijk waarin God harten en gedachten verandert. Zo gaat de wereld lijken op hoe God het bedoelt heeft."

"Cultureel christendom steelt de waarde van het evangelie. Koninklijk christendom vervult het evangelie."

Bron afbeelding: Instagram @nataliegrant

Lees het volledige artikel

Reacties

Bekijk de reactie van Candace Owens.

Christin, zwart, jong. Zij neemt in niet mis te verstane woorden afstand van de antiracistische protesten en probeert het dieperliggende probleem bij zwart Amerika boven water te krijgen.
K
Ze heeft er aan mij weer een volger bij. Puur om haar te steunen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.