lhbt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Redactie

Nederland heeft zo'n 15 organisaties waar 'homogenezing' plaatsvindt, waaronder kerken

In Nederland zijn ongeveer vijftien verschillende therapeuten en organisaties actief die stellen homoseksualiteit te kunnen genezen. Onder hen zijn ook verschillende kerken. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de bureaus Beke en Ateno in opdracht van minister De Jonge (VWS).

De minister liet dit onderzoek uitvoeren op aandringen van de Tweede Kamer. Men is voornemens om homogenezing strafbaar te maken in Nederland. Overigens blijkt uit het onderzoek ook dat ‘conversietherapie’ zoals deze genezingspraktijken worden genoemd, nauwelijks voorkomt bij minderjarigen. Volgens het rapport komt dit omdat homoseksualiteit in sommige religieuze kringen niet wordt geaccepteerd. Het gevolg is dat jonge homoseksuele hun gevoelens eerst weg proberen te drukken. Op het moment dat ze daartoe niet meer in staat blijken, zijn ze vaak al meerderjarig.

Het onderzoek werd onder andere gebaseerd op interviews met homoseksuelen die een dergelijke therapie hebben ondergaan. De NOS sprak met één van hen. Peter kwam via Different in contact met een therapeute die een geaccepteerde therapeutische methode gebruikte, maar dan om hem van zijn homoseksualiteit af te helpen. De christelijke zorgverzekeraar vergoedde zijn behandeling. Het werkte niet. Achteraf stelt Peter dat hij nog steeds in God gelooft. “Maar met het instituut kerk heb ik nog wel een appeltje te schillen.”

Lees hier het hele verhaal van Peter.

ReactiesAl dit zal geopenbaard worden tijdens je wandel met Jezus. Maar zie eerst wie Jezus is, is Hij een man naar wie je kunt opzien? Als hij is wie Hij en anderen zeggen dat hij is, is Hij het waard je leven af te leggen en hem te volgen? Ja? Laat je dan tor Hem dopen in water en geest, en laat je leiden door het woord en de Geest van God. Niets is onmogelijk met God. En laat voor deze mensen de hulp en hoop op een heteroseksuele relatie en gezin bestaan. En wie dat niet belangrijk vinden hebben clubs en platforms te over lijkt mij.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.