Trump Hotel Las Vegas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Nienke Alblas

Kamermeisje Trump Hotel ontslagen omdat ze niet op zondag wil werken

Een kamermeisje van het Trump Hotel in Las Vegas is ontslagen nadat zij aangaf niet te willen werken op zondag. Sonia Torres klaagt het hotel van de Amerikaanse president nu aan wegens religieuze discriminatie. Dat meldt de Christian Post

Het kamermeisje geeft aan dat ze in eerste instantie niet op zondagen hoefde te werken. Zo kon ze de diensten van haar kerk bijwonen. Toen er een rooster werd ingevoerd moest ze echter wel op zondag werken. Sonia weigerde dat wegens "oprechte religieuze waarden". Ze maakte gebruik van overuren om te compenseren voor de gemiste werkdagen op zondag. Zonder succes. Op een gegeven moment waren haar overuren op. Daarop werd ze ontslagen omdat ze zes zondagen afwezig was om naar de kerk te kunnen gaan. Begin juni besloot ze om naar de rechter te stappen. 

President Trump heeft tijdens zijn presidentschap verschillende acties ondernomen om religieuze vrijheid te bevorderen in de Verenigde Staten. Zo ondertekende hij in 2017 een wetsvoorstel hierover. Hij ziet in dat 'geloof en geloofsvrijheid een belangrijke rol spelen in de maatschappij'. Volgens een rapport van Pew Research Center gelooft bijna de helft van Amerikaanse gelovigen dat Trump geloofsvrijheid heeft bevorderd.

Bron afbeelding: Facebook Trump International Hotel Las Vegas Nevada

Lees het volledige artikel

Reacties

J
Dat zal ze nu ook wel (moeten) doen, een andere baan zoeken, denk ik, helaas. Nog steeds triest, nietwaar?
N
Als je niet zondag wilt werken, zoek dan een andere baan.

Ik begrijp niet zo goed wat dit met Trump te maken heeft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.