MudRaise Lockdown Edition
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2020 door IJM Nederland

Strijden tegen slavernij: IJM houdt ‘MudRaise Lockdown Edition’

Op zaterdag 27 juni 2020 houdt International Justice Mission (IJM) de jaarlijkse MudRaise, een obstacle run waarmee deelnemers sponsorgeld ophalen voor het wereldwijde gevecht tegen slavernij. Dit jaar wordt een speciale ‘MudRaise Lockdown Edition’ gehouden, vanwege de coronacrisis en de wereldwijde lockdowns. Deelnemers gaan daarbij niet in Biddinghuizen door de modder, maar vanuit hun eigen huis.

Het sponsorgeld dat zij ophalen, wordt ingezet voor noodhulp aan mensen die lijden onder slavernij en geweld. De lockdown-regels wereldwijd zorgen ervoor dat kwetsbare kinderen en vrouwen nu nog minder veilig zijn; huiselijk geweld en andere vormen van misbruik en uitbuiting groeien enorm. Zo worden in de Filipijnen veel meer kinderen seksueel misbruikt voor webcams, een business waar criminelen veel geld mee verdienen.

IJM heeft daarom een COVID-19 noodfonds opgericht. Zo kan de organisatie directe hulp bieden. Het gaat om noodhulp, bevrijdingswerk, maar ook om hulp die nodig is als corona wat minder op de voorgrond zal zijn, zoals trainingen en rechtszaken.
Deelnemers aan de MudRaise Lockdown Edition gaan 3, 6, 9 of 18 kilometer wandelen, rennen, fietsen en/of zwemmen. Daarbij creëren ze zelf (modder)hindernissen op hun parcours of maken ze gebruik van bestaande hindernissen in parken en speeltuinen. Bekijk in onderstaande video hoe dat eruit kan zien. Aanmelden voor de MudRaise Lockdown Edition kan via www.mudraise.nl.

De MudRaise is onderdeel van een groeiende beweging tegen moderne slavernij, in Nederland en ver daarbuiten. Judith van Beek, event coördinator bij IJM: “Steeds meer mensen komen in beweging. Omdat we vinden we dat kinderen niet langer misbruikt mogen worden voor webcams of als slaaf in de visserij. Daarom gaan we de strijd aan, totdat iedereen vrij is!”

International Justice Misison (IJM) is wereldwijd actief in 20 landen, waar de organisatie vecht tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt IJM duizenden slachtoffers, helpt zij lokale autoriteiten bij het aanklagen van misdadigers en ondersteunt overheden bij structurele verandering van rechtssystemen, met als doel kwetsbare groepen te beschermen tegen geweld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.