Irma Dee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Redactie

Irma Dee presenteert actuele single ‘Als Dit Voorbij Is’

Het leven staat op zijn kop door de coronacrisis. Wat we op een gewone dag misschien voor lief namen, wordt nu voelbaar gemist. Een arm om een ander heen. Zorgeloos uit eten gaan. Je geen zorgen maken over het voortbestaan van je inkomen of bedrijf. Langzaam komt het ‘gewone leven’ weer op gang en kijken we met frisse ogen naar wat we anders voor lief namen. Maar hoe lang blijft dat, als de crisis voorbij is? Het werd onderwerp van Irma Dee’s nieuwe single ‘Als Dit Voorbij Is’, die nu verschenen is.

De kleine dingen die in elke dag verborgen zitten: het simpele contact met de mensen om je heen. De emotie in een lied, het fluiten van een vogel. Op bezoek gaan bij opa of oma, of juist zelf bezoek krijgen. Dankbaar voor eten en een dak boven je hoofd. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat veel van die dingen nu als nieuw gewaardeerd worden. En het heeft nog een vraag naar boven doen drijven: wat is echt en oprecht in dit leven? In het indringende en emotionele ‘Als Dit Voorbij Is’ wat Irma Dee samen met Wim Rebergen schreef, stelt ze zichzelf ook een andere vraag. Blijft die nieuwe waardering? Of verdwijnt ze weer?

Jaren voordat het coronavirus een feit was, reisden Irma en haar man naar het platteland in Afrika. Wat ze zagen, gaf een schok. De armoede en de manier waarop de mensen hun dag beleven, maakte diepe indruk op haar. “Douchen door een emmer water over je heen te gooien. Een week moeten eten van bijna niets. Toen we terug kwamen in Nederland, hadden we het gevoel dat we anders moesten gaan leven. Bewuster. Maar een paar weken later was dat vuur bij thuiskomst al weer wat vervaagd. We leven in luxe, maar hechten we wel genoeg waarde aan de dingen die we als vanzelfsprekend zien? Door de crisis kijken we nu even met andere ogen naar ons leven. Maar als de crisis later hopelijk voorbij is, houden we dan dat nieuwe perspectief? Blijven we zien wat echt is? Wat er echt toe doet?”

‘Als Dit Voorbij Is’ ontstond zo in Irma Dee’s gedachten en werd verder uitgewerkt met haar schrijfmaat Wim Rebergen. Reyer van Drongelen verzorgde de productie. Voor cello en strijkers werd Luca Genta ingeschakeld. Sander van der Heide (Saint Of Sound) verzorgde de mastering.

Samen met het lied op digitale platforms is ook de videoclip van ‘Als Dit Voorbij Is’ live gegaan. Bekijk de video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.