samaru madkami
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2020 door Nienke Alblas

Christelijke jongen (14) in stukken gehakt door fanatici

De christelijke Samaru Madkami (14) is op lugubere wijze vermoord en in stukken gesneden. De tiener was gepassioneerd in zijn geloof, vertelt de vader van de jongen aan de Christian Post

Volgens het politierapport werd Madkami laat op de avond bij zijn huis opgehaald voor 'een vergadering in het bos'. Samen met twee andere christelijke jongens werd hij buiten het dorp gebracht. Hier werden zij bedreigd met de dood. Twee jongens wisten te ontsnappen. Samaru werd doodgeslagen. Zijn nek werd verbrijzeld met een steen. Vervolgens werd het lichaam van de tiener in stukken gesneden en begraven in een kuil. Volgens christelijke organisatie Persecution Relief is dit in India één van de meest schokkende gebeurtenissen op het gebied van christenvervolging in de afgelopen jaren.

In de afwezigheid van Samaru probeerden hindoe-extremisten Bijay Madkami, de vader van Samaru, te ontvoeren. Hij kon net op tijd ontsnappen en vluchtte naar het politiebureau. Bijay vertelde aan de christelijke organisatie Persecution Relief over zijn zoon. "Samaru was een gepassioneerde christen. Sinds dat hij drie jaar geleden tot geloof kwam, werd hij geïntimideerd door hindoe-extremisten. Hij deelde altijd het Woord van God met jongeren en kinderen in het dorp." 


Christenvervolging
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
- Drie jaar geleden werd Leah Sharibu ontvoerd: is de wereld haar vergeten?
- Opnieuw zware teleurstelling voor Pakistaans echtpaar in dodencel
- Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Reacties

Ook hiervoor verwacht ik grote betogingen wereldwijd...

Of is dat de een ijdele hoop?
J
In Lukas 12 zegt Christus luid en duidelijk: "En Ik zeg u, Mijn vrienden: Vreest u niet voor degenen, die het lichaam doden, en daarna niet meer kunnen doen.

5 Maar Ik zal u tonen, Wien gij vrezen zult: vreest Dien, Die, nadat Hij gedood heeft, ook macht heeft in de hel te werpen; ja, Ik zeg u, vreest Dien!". Zouden ook voor hem duizenden de straat op gaan om te protesteren?
Verschrikkelijk. Zo verdrietig. Gelukkig weten we waar deze jonge man nu mag zijn. Maar wat een duisternis in de harten van die moordenaars. Ik hoop dat ze zich optijd bekeren.Als een van zijn volgelingen sterft, raakt dat de Here heel diep.

Psalmen 116:15 HTB

https://bible.com/bible/75/psa.116.15.HTB
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen