Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Gert-Jan Segers in gesprek met Don Ceder over dood George Floyd en racisme

"De verschrikkelijke dood van George Floyd heeft ons geraakt. De boosheid, het verdriet, de pijn die we nu zien, ik merk dat het mij raakt", schrijft ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers op zijn Facebook-pagina.

"Allereerst, natuurlijk, omdat hier een mens is doodgegaan op een manier waarvan je je niet kunt voorstellen dat een ander mens - een agent NB - je dat aandoet. Minstens zo geraakt ben ik, omdat het niet de eerste keer is dat een zwart persoon ogenschijnlijk vanwege zijn huidskleur groot onrecht is aangedaan. In de derde plaats omdat ik van mensen uit mijn nabije omgeving hoor hoe het ook hen raakt, omdat zij diezelfde huidskleur hebben en omdat ze ervaren dat ook zij in meer of mindere mate een andere behandeling krijgen dóór die huidskleur.

En tot slot raakt het me, omdat ik het gevoel heb dat de heftige reacties op de demonstratie tegen racisme in Amsterdam ons misschien wel verder uit elkaar hebben gedreven, dan dichter bij elkaar hebben gebracht. De enorme toeloop leidde tot een veel te volle Dam en de discussie dáár over, in plaats van een goed gesprek over het tegengaan van racisme."

Met zijn partijgenoot Don Ceder, ChristenUnie-raadslid in Amsterdam, sprak Segers hierover door:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.