Nikolai Ivanovitsj Jasjoekovski
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2020 door Stichting Friedensstimme

Russische evangelist sterft aan coronaverschijnselen

Nikolai Ivanovitsj Jasjoekovski, evangelist en al 24 jaar ondersteund door Stichting Friedensstimme is dinsdagmorgen 9 juni op 56 jarig leeftijd plotseling gestorven als gevolg van een dubbele longontsteking. Momenteel heerst het virus in Siberië.

Op het moment dat Nikolai te maken krijgt met het Coronavirus in Rusland deelt hij het verlangen om mensen op te zoeken met het Evangelie. Hoewel hij weet dat het coronavirus gevaarlijk is heeft hij geen angst om te sterven en bleef zoeken naar mogelijkheden om met mensen te spreken over hun ziel: "Mijn leven is in de handen van de Heere. Ik ben bezorgd over de verloren zielen, die beven van angst voor dit ernstige virus en nog voor eigen rekening leven. Hen zou ik zo graag de grote liefde Gods en de redding in Christus te verkondigen. Zijn komst is nabij!"

Nikolai groeide op in een christelijk gezin met godvruchtige, biddende ouders. Zijn vader was voorganger in de tijd van de Sovjet vervolging. Na zijn bekering ontving hij het verlangen om te getuigen van de liefde en barmhartigheid Gods. De Heere riep hem om in een klein dorp, midden in

de Siberische taiga, het Evangelie te verkondigen. Dit deed Nikolai ernstig, trouw, met grote liefde en diepe bewogenheid voor verloren zielen. Ook bezocht hij met de kotter ‘De blijde boodschap’ elk jaar de vele verloren dorpen langs de rivier de Soswa. In 2017 waren Nikolai en zijn vrouw Ljoeda te gast op onze Ontmoetingsdag. Zij voelden zich verbonden met hun broeders en zusters in Nederland, en de afgelopen weken informeerden zij vaak naar hoe het met ons ging. Het coronavirus was voor Nikolai, altijd de evangelist, een grote beproeving. Omdat hij er nu niet op uit kon om de Blijde Boodschap te verkondigen. Maar hij was in geen enkel opzicht bang.

Nikolai bezocht in 2017 Nederland. Hij laat zijn vrouw Ljoeda en twee adoptiekinderen achter. De gemeente in Aleksandrovskoye, die hij als predikant/evangelist diende, mist nu haar voorganger. Een gedreven evangelist werd door de Heere thuis gehaald.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.