Ds. J. B. ten Hove
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Hervormd Amstelveen hoopt op komst ds. J. B. ten Hove

De hervormde gemeente in Amstelveen heeft een beroep uitgebracht op ds. J. B. ten Hove. In de Pauluskerk kan de predikant uit Veenendaal aan de slag als opvolger van de vorig jaar naar Bodegraven vertrokken ds. A. Baas.

Verderop in Amsterdam kunnen prop. H. N. Visser en ds. G. T. Molenaar hun roeping een nieuw vervolg geven in de protestantse gemeente Watergraafsmeer De Bron. Beiden zijn beroepen als pionierend gemeentepredikant. Molenaar is momenteel predikant in Heukelum en Vuren.

De protestantse gemeente in Kampen (Open Hof) verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. L. Boot heeft het beroep aanvaard. Ds. T. C. Verhoef blijft trouw aan zijn standplaats in Nijkerk. De predikant bedankte voor een beroep uit Bodegraven. In de Dorpskerk zoekt de hervormde kerkenraad een opvolger van de naar Delft vertrokken ds. M. J. van Oordt.

Ds. D. Breure denkt na over een vertrek uit Waarder. De hervormde predikant kan in Kockengen de onlangs naar Oldebroek verhuisde ds. J. W. Hooydonk vervangen. Verder ontving ds. R. Maas (geen standplaats) een beroep uit de protestantse gemeente in Lekkerkerk en hoopt de protestantse gemeente in Rijnsburg (wijk Westerhaghe en De Hoek) op de komst van ds. A. B. Vroomans (Delft).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.