Randy Alcorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2020 door Patrick Goede

Christelijke schrijver verwerpt idee dat we in de hemel geen herinneringen meer hebben

Volgens sommige christenen zullen we in de hemel geen weet meer hebben van ons leven hier op aarde. De christelijke schrijver Randy Alcorn, onder andere bekend van zijn boek Heaven, is het hier niet mee eens. "Jij zult jij zijn in de hemel. Wie zou je anders zijn?", zegt Alcorn volgens de Christian Post.

Naar eigen zeggen vindt de schrijver genoeg bewijs in de Bijbel voor zijn bewering. Alcorn: "De opstanding van Christus is ons prototype. Hij geeft aan dat Hij is teruggekomen in Lukas 24 vers 39: 'Ik ben het zelf'. De Schrift geeft ons geen aanleiding te geloven dat ons geheugen gewist zal worden en we familie en vrienden niet zullen herkennen. Wat zouden we dan hebben aan opbouwende teksten als 1 Thessalonicenszen 4:14-18?"

(Red. 1 Thess 4:14-18 Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven is en opgestaan, alzo zal ook God degenen, die ontslapen zijn in Jezus, weder brengen met Hem.") 

De christenen die geloven dat ons geheugen gewist zal worden, baseren zich op Openbaring 21:4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn; noch rouw, noch gekrijt, noch moeite zal meer zijn; want de eerste dingen zijn weggegaan. We weten dus niet precies hoe het zal zijn in de hemel maar het zal er zo heerlijk zijn dat dit leven erbij in het niet valt!

Reacties

I
Ik geloof dat de voorganger gelijk heeft. Je geheugen blijft in tact. Ik heb het voorrecht gehad om 36,5 jaar geleden voor een korte periode opgenomen te zijn in de hemelse gewesten. Op gebed van 2 personen ben ik vanuit het Jodendom teruggehaald. Ik had de Here Jezus verlaten. Ik geloofde in de Joodse G'd en niet langer meer in de messias. Op 16 december 1983 haalde de Heer mij terug.
K
Kunnen we blij zijn in de hemel als we onze kinderen daar niet meer zullen aantreffen? Maar ook: kunnen wij geoordeeld worden naar onze zonden, als we er zelf geen herinnering aan hebben?Ik denk inderdaad dat wij wel degelijk herinnering hebben aan ons aardse leven. Maar dat neemt niet weg dat er wel moeilijke vragen zijn.
‘Wees nu, wie rouw draagt, eens voor al – getroost en wanhoop niet;een weerzien zonder einde zal – verzoeten uw verdriet.’

Ik geloof dit vast en zeker: allereerst en het allerbelangrijkst: de ontmoeting en onze vereniging met onze Here en Heiland. Daarnaast een blij weerzien met al onze geliefden, die ook in Christus geloofd hebben – straks, wanneer eenmaal de bazuinen zullen klinken uit de hoogte links en rechts.

Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.