Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2020 door Israël Today

Onderzoek: Oude Israëlieten gebruikten hash in tempeldienst

Op een van de twee kleine altaren in het Israel Museum zijn restanten van marihuana en mest gevonden. Ze stonden in een Israëlische tempel uit de achtste eeuw voor Christus, laat Israël Today weten.

In de nieuwe studie, die net door de Universiteit van Tel-Aviv is uitgebracht, is aangetoond dat cannabis werd gebruikt als onderdeel van het cultische ritueel van de tempel. De marihuana die op het tempelaltaar werd gevonden, werd volgens hen gebruikt voor het effect op het bewust­zijn en de gemoeds­toestand van de aanbidders. Van hallucinogene stoffen is bekend dat ze zijn gebruikt in culturen in de regio, maar dit is het eerste bewijs van een bewust­zijns­verande­rende stof die in een Israëlitische tempel is gevonden. 

Het kan voor sommigen schokkend zijn om te ontdekken dat de oude Israëlieten in hun tempeldienst aan God hallucino­genen gebruikten, voegt Israël Today toe. Lezers moeten niet vergeten dat in de religie van het oude Israël veel buitenlandse praktijken werden opgenomen. Om dit onderwerp verder te onderzoeken zullen nu meer altaren en wierook­branders worden geanalyseerd met behulp van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeks­mogelijkheden, zelfs in Jeruzalem.

Lees hier meer op de site van Israël Today.

Reacties

J
Er gebeurde in die tijd wel meer dingen die niet deugden. "En ieder deed wat goed was in eigen ogen".
Waren er meerdere tempels in het oude Israël? Wellicht na de tweespalt. Overigens kijk ik er niet van op. Ik lees in de bijbel nergens een verbod op cannabis, net zomin als op alcohol. Toch benoemt Jezus roes en dronkenschap als zaken die ons hart onvruchtbare bodem kunnen maken.
M
In de bijbel staat ook toverij: dat is drugs gebruik

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.