Slachting Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2020 door Patrick Goede

10 christenen bruut vermoord in Nigeria, onder wie 3-jarig meisje

Met hakmessen brachten de islamitische Fulani-herders tien inwoners van een christelijk dorp in Kaduna State Nigeria om. De jongste onder hen was Elizabeth Samalia. Zij stierf een dag later op 3-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van de verwondingen in haar gezicht, die haar waren toegebracht met een machete.

De Fulani herders staan erom bekend christelijke dorpen in Nigeria aan te vallen en er vervolgens een slachting aan te richten. Volgens sommigen gaat het hierbij om het innemen van grond voor eigen gebruik. Net zoals extremistische groeperingen als Boko Haram hebben de Fulani-herders het opvallend vaak gemunt op christenen. 

Onlangs schatte Intersociety het aantal vermoorde christenen in Nigeria op 620. De christenen daar richten hun hoop vooral op Amerika en de wereld om een einde te maken aan deze vreselijke praktijken. Het is voor het eerst dat Nigeria in de VS op een lijst van verscherpt toezicht staat vanwege de christenvervolging. Nigeria bezet de twaalfde plaats op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Reacties

J
Wereldwijd is er terecht geprotesteerd tegen de dood op George Floyd. Ik vraag mij af waar blijven nu de protesten? Is dit minder erg? En dit gebeurd regelmatig in Nigeria!!

A
Maar gaan wij als gelovigen daarvoor de straat op? Ben bang van niet. Wij houden niet zo van demonstreren, te politiek toch?

En dus gaat de vervolging gewoon door, hellas.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.