Boer Willem en Rineke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Deelnemer Boer Zoekt Vrouw vertelt over zijn geloofsleven

Boer Willem was tijdens de recente Boer Zoekt Vrouw-editie één van de deelnemers. In gesprek met EO BEAM vertelde de boer over zijn geloofsleven.

"Naar mijn idee hoef je niet per se als christen een christelijke vrouw te hebben, maar het zou wel heel erg helpen in mijn relatie", vertelt Willem. "Natuurlijk kan ik ook veel hebben aan iemand die niet gelooft in God, maar ik denk dat de christelijke routines dan wel wat afvlakken. Ik was bang dat ik dan minder in de Bijbel zou lezen en minder ging bidden. Als je allebei gelooft in God zorgt dat voor stabiliteit in een relatie." Dat merkt hij ook terug in zijn relatie met Rineke, met wie hij zijn geloof kan delen.

Willem kreeg zes brieven. Met vijf briefschrijfsters ging hij op date, schreef RTL Nieuws onlangs. Ze gingen wandelen in een natuurgebied. Rineke bleek een absoluut schot in de roos te zijn. De twee werden verliefd, maar het pad kende zeker wat hobbels. In december maakte Rineke het zelfs even uit. Uiteindelijk bleek de liefde dus toch sterk genoeg. De twee hebben zelfs al toekomstplannen. "Over drie jaar wil ik aan trouwen denken", zegt Rineke. 

De boer heeft ook een boodshcap voor christelijke jongeren. "Zoek elkaar op in de kerk of jeugdkringen en praat over je twijfels. Dat heeft mij heel erg geholpen toen ik het ook lastig vond om te geloven in God."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.