India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2020 door Patrick Goede

Christenen in Indiase provincie mogen hun doden niet meer begraven

Ook al heeft India één van de strengste 'lockdowns' ter wereld, toch worden christenen voortdurend vervolgd. Christenen in de provincie Chhattisgarh is bijvoorbeeld het recht ontzegd om overledenen uit de eigen gemeenschap te mogen begraven, dat meldt de Christian Post

De provincie Chhattisgarh heeft christenen verboden om hun doden te begraven totdat ze boetes betalen voor het niet deelnemen aan hindoestaanse feesten en rituelen. Ook moeten christenen nog een extra bedrag neerleggen voor de begrafenis zelf.

"Het is verschrikkelijk dat de kans om waardig te rouwen over je dierbaren je wordt ontzegd", zegt ADF India. Deze organisatie heeft 15 meldingen van geweigerde begrafenissen onder de aandacht gebracht en politiebescherming voor christenen bewerkstelligd. Ook hebben sommige christenen zelfs land gekregen om hun doden te begraven.

Voor sommigen was die hulp niet beschikbaar en zij moesten hun christelijk broeders en zusters helaas noodgedwongen cremeren. India staat op de tiende plek van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.