Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2020 door Dirk van Genderen

Hoe een kerk in India tijdens de coronacrisis voor 3 miljoen maaltijden zorgde

Dominee Satish Kumar in het Indiase Hyderabad dient één van de snelst groeiende kerken ter wereld. Van 1995 tot 2015 groeide de gemeente van 25 naar 130.000 leden. Inmiddels zijn het er 330.000.

Dominee Kumar vertelt dat ongeveer twee maanden geleden God aan hem duidelijk maakte dat de kerk voedsel moest gaan inslaan. Dat was op het moment dat hij zich zorgen begon te maken over hoe het zou gaan met zijn gemeenteleden als de pandemie ook India zou bereiken. Hij bedacht hoe God Jozef gebruikte om in Egypte voedsel op te slaan met het oog op de komende hongersnood. En met de naderende lockdown, in combinatie met de vele arme mensen in de gemeente, zou het wel eens heel belangrijk kunnen zijn om een aanzienlijke voedselvoorraad te hebben.

Hij bedacht hoe God Jozef gebruikte om in Egypte voedsel op te slaan met het oog op de komende hongersnood.

Dominee Kumar deelde zijn plannen met het leiderschapsteam van de kerk om een voedselvoorraad ter waarde van 100.000 dollar aan te leggen. Maar God maakte hem duidelijk dat dat te weinig zou zijn. Hij moest zorgen voor 700 ton aan voedsel, 700.000 kilo. Waar konden ze zoveel vandaan halen?
Overal heen verstuurde hij verzoeken om voedsel en de gemeente bracht een groot financieel offer om dit plan te realiseren.

Al spoedig kwamen de eerste verzoeken om voedselhulp binnen. Wie hulp nodig had, werd geholpen. Ze hadden pakketten gemaakt, met genoeg voedsel voor een gezin met vier mensen voor een hele maand.
Niet alleen christenen, ook hindoes en moslims ontvingen gratis voedselpakketten. Dominee Kumar: "Het coronavirus heeft geen kaste, geloof, regio of religie. Net zo heeft ook de liefde van Christus geen regio en religie. Daarom hebben we besloten om deze hulp te geven aan al degenen die hulp vragen, inclusief hindoepriesters, dominees en imams."

Tot nu toe hebben 37.000 gezinnen gedurende één maand volledige voedselvoorziening ontvangen. In totaal gaat het om meer dan 3 miljoen maaltijden.

"We hebben geen Bijbels of traktaten in de dozen gedaan, dat zou woede veroorzaken bij de hindoeïstische autoriteiten die het land regeren. Tot verbazing van regeringsfunctionarissen vonden ze niets toen ze de dozen doorzochten. Alleen de foto van dominee Kumar bij de kerk aan de buitenkant van de doos met het voedsel."
Inmiddels heeft de kerk al 800 ton voedsel kunnen inzamelen. Tot nu toe hebben 37.000 gezinnen gedurende één maand volledige voedselvoorziening ontvangen. In totaal gaat het om meer dan 3 miljoen maaltijden.

Zelfmoord voorkomen
Medewerkers die een voedseldoos bij een gezin brachten, werden verrast. Een moeder en haar kinderen hadden niets meer en stierven bijna van de honger. De moeder had besloten een einde aan haar leven te maken. Ze had al een touw in haar huisje opgehangen en stond op het punt zelfmoord te plegen, maar er werd op de deur geklopt. Deze moeder was verbijsterd toen ze de hulp zag die ze ontvingen. Ze was enorm dankbaar.

Kumar is zeer bewogen met het geestelijk welzijn van zijn gemeenteleden. Daarom wordt elke avond, al 64 avonden op rij, een geestelijk programma uitgezonden vanuit het kerkgebouw, de Calvariekapel, met een preek van de dominee. Het Evangelie wordt verkondigd, ongelovigen worden bereikt met de boodschap en complete gezinnen aanbidden God in hun woningen.

Bovenstaand artikel verscheen via 'My Christian Daily' in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.