Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2020 door Redactie

Bestsellerauteur denkt niet dat boeken wereld veranderen: "Kijk naar de Bijbel"

Ze is een van de meest bekende auteurs ter wereld. De thrillers van Karin Slaughter vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Het NRC sprak met haar over haar werk, de dood van George Floyd en de gevolgen daarvan en natuurlijk over boeken. In het interview heeft ze het ook over de Bijbel.

Wanneer aan Slaughter gevraagd wordt of haar boeken mee kunnen helpen aan bewustwording rondom racisme, reageert de schrijfster ontkennend. “Ik denk niet dat boeken iets aan de wereld kunnen veranderen”, stelt ze. Als voorbeeld noemt ze daarbij de Bijbel. “Daar staat in: heb je naaste lief, geef aan de armen. Niemand is van die geboden aardiger geworden. Ik kan mensen dat laten zien, maar mijn voornaamste taak is vermaak.”

“Als je al een les wilt trekken uit mijn boeken dan is dat bijvoorbeeld hoe moeilijk we het een ex-gevangene maken of waarom een man het nodig vindt een vrouw te verkrachten. Er zit inderdaad een zekere boodschap in, maar ik preek niet en ik denk ook niet dat ik de wereld ga veranderen.”

Lees het hele interview in NRC.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.