Don
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2020 door Redactie

ChristenUnie-raadslid Don Ceder waarschuwde Femke Halsema dag voor omstreden demonstratie

Opvallend nieuws rondom de demonstratie die op Tweede Pinksterdag op de Amsterdamse Dam werd gehouden. Don Ceder, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam, heeft volgens De Telegraaf een dag voor de demonstratie al een berichtje naar burgemeester Femke Halsema gestuurd om haar te waarschuwen voor de demonstratie.

In het bericht zou Ceder de burgemeester hebben opgeroepen om er in ieder geval voor te zorgen dat de politie zou zijn voorbereid. Ook repte hij volgens de krant over de-escalerend optreden. Dit bericht was uiteraard goedbedoeld, maar wordt nu door de burgemeester gebruikt om zichzelf te verdedigen tegen de kritiek die ze al een week te verwerken krijgt. Ze gebruikt het berichtje nu als argument om uit te leggen waarom ze besloot niet in te grijpen bij de demonstratie.

Ceder zelf neemt daar echter afstand van. Hij stelt het bericht te hebben gestuurd omdat hij via social media signalen kreeg dat de animo voor de demonstratie groot was. Hij wilde de burgemeester daarop attenderen. Ceder is er allesbehalve blij mee dat zijn bericht nu wordt gebruikt als argument waarom er gekozen werd om niet op te treden. “Ik heb met mijn bericht aan de burgemeester juist willen aangeven dat de impact van de demonstratie een stuk groter kon worden dan tot dat moment gedacht.”

Lees het hele artikel in De Telegraaf.

Reacties

Don Ceder is een broeder in de Heer, die terecht waarschuwde voor de grote opkomst. Gods zegen broeder in je werk als advocaat en als raadslid in Amsterdam.

D
Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Helaas vond de burgemeester het belangrijker om daar met een button op te demonstreren i.p.v. haar plek te weten als burgemeester en geen sturing te geven aan alle veiligheidsvoorschriften.
Tsjongejongejonge, probeer je iemand te waarschuwen en wordt je bericht ook nog eens misbruikt voor iets waarvoor het helemaal niet bedoelt was. Kan me voorstellen dat verschillende mensen die beboet zijn vanwege te dicht op iemand zitten of staan, o.i.d., witheet worden van al dit gezemel en gekonkel om het eigen straatje maar schoon te vegen. Terwijl bij demonstreren op de dam tegen racisme dit (geen social distancing) wel toegestaan wordt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.