mike pence en bisschop harry jackson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse vicepresident in gesprek met leider van Afro-Amerikaanse christenen over rasongelijkheid

"De kerk is een goede plek om te beginnen met het gesprek over rasongelijkheid in Amerika", zegt Mike Pence. De Amerikaanse vicepresident zat afgelopen weekend rond de tafel met verschillende leiders van Afro-Amerikaanse christenen in de Verenigde Staten. ChristianToday doet verslag van dit bijzondere moment in de Amerikaanse geschiedenis. "Mijn gebed is dat we als land onze oren openen en met open harten luisteren. Ik ben er echt om te luisteren."

Pence spreekt met donkere bisschop, Harry Jackson. Volgens Jackson is dit een memorabel moment in de geschiedenis waarin zwarte en witte Amerikaanse christenen de handen ineen moeten slaan. "De dood van George Floyd lijkt bijna een profetische gebeurtenis in deze tijd. Het is niet alleen zijn dood, maar ook van de 400 jaar geschiedenis waar het voor staat. Deze regering heeft er niet voor gezorgd dat dit probleem is ontstaan, maar heeft wel de kans om herstel te stimuleren. Minderheden moeten horen dat ze waardig zijn en dat hun levens er toe doen." 

Als reactie geeft Pence aan dat het kabinet zich zal focussen op het herstel van Amerika. "We tolereren geen enkele vorm van geweld in onze land tegen wie dan ook. Levens staan op het spel. Als regering tolereren we geen onterecht politiegeweld of plunderingen."

Bron foto: YouTube

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.