Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 juni 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik ben bang voor belachelijke reacties als ik praat over mijn geloof'

'Ik vind het ontzettend moeilijk om van Gods werk in mijn leven te getuigen. Hoe dat komt weet ik niet goed. Er wordt nooit naar gevraagd en ik ben niet zo open. Toch weet ik dat God mij levend heeft gemaakt en ik door genade Zijn kind ben. Ik ben bang voor belachelijke reacties als ik over geloven begin', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Evangelist Jan van Dooijeweert geeft advies.

Van Dooijeweert wijst op de woorden van Jezus: 'Gij zult Mijn getuigen zijn' en 'Gij zit het zout der aarde'. "Zie je dat hier helemaal geen opdrachten bij staan? Er staat niet: Jij MOET... jij moet het zout van de aarde zijn, of jij MOET het licht voor de wereld zijn. Er staat: Gij zijt... het zout. Gij zijt... licht. Zoals je je opstelt, te midden van de mensen waar je mee te maken hebt, als een christen, dan ben je zout, dan ben je licht.

Wat wordt hiermee bedoeld? Heel simpel. Als je zelf de Heere hebt leren kennen moet je dat niet onder de tafel stoppen, maar doen als er geschreven staat. Als je een kaars aansteekt om licht te hebben, dan zet je die toch niet onder een emmer, maar op een kandelaar! Dan schijnt het licht overal heen. (...) Dat licht uitstralen wil niet zeggen dat je met allerlei grote woorden en sterke verhalen de mensen onderhanden moet nemen en op de fouten wijzen. Ook geen grote verhalen van jezelf vertellen. 

Als iemand aan je vraagt: 'Ben je bekeerd?', kun je prachtig ontwijken, maar je kunt ook een helder getuigenis geven. Zeg: “Ik wil met de Heere leven.” Niet weifelend, maar gewoon spontaan." Van Dooijeweert wenst de vragensteller "Gods zegen en gepaste vrijmoedigheid" toe.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.