Tim Keller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2020 door Nienke Alblas

Tim Keller heeft kanker: "Ik was soms bang, maar God is aanwezig"

Bij de wereldberoemde theoloog Tim Keller (69) is alvleesklierkanker geconstateerd. Op zijn Twitter deelt de auteur vier specifieke punten waar zijn volgers voor kunnen bidden. "Ik heb fantastische dokters hier op aarde. Wat nog belangrijker is, is dat ik een Grote Geneesheer ken die voor mij zorgt."

De volgende vier gebedspunten zijn door de zieke predikant gedeeld: "Als je voor me zou willen bidden, zijn hier enkele gebedspunten: Dat God medische middelen of een rechtstreeks ingrijpen gebruikt om een regressie te bewerkstelligen en de kanker te laten verdwijnen. Dat Kathy en ik deze gelegenheid gebruiken om gespeend te worden van de vreugde van de wereld en allermeest te verlangen naar Gods tegenwoordigheid. Om troost en bemoediging voor mijn familie. Dat de bijwerkingen van de behandeling me toelaten te blijven schrijven en spreken."

De Amerikaanse predikant geeft in zijn bericht aan dat de diagnose nog geen drie weken geleden is gesteld. "Minder dan drie weken geleden wist ik niet eens dat ik kanker had. Ik ga het Nationale Kanker Instituut bezoeken om meer testen te ondergaan voordat ik in New York aan een chemokuur zal beginnen", aldus Tim Keller. "Ik voel me goed en heb geen symptomen. De kanker is 'per toeval' ontdekt zeggen de dokteren. Ik zie dit als een ingreep van God.

"Ik heb geweldige menselijke artsen, maar wat het belangrijkst is: de Grote Geneesheer Zelf zorgt voor mij. Hoewel er momenten van shock en angst geweest zijn, is God merkbaar bij mij in alle onderzoeken, biopsies en de operatie in de achterliggende weken."

Krijg hier volledige toegang tot CIP.nl

Reacties

J
In het Erasmus UMC werkt Prof. Casper van Eijck (zie www.supportcasper.nl) aan een heel bijzondere alvleesklierbehandeling dmv een vorm van vaccinatie.....Hopelijk zijn ze in Amerika, waar ook altijd baanbrekende onderzoeken plaatsvinden, daarvan op de hoogte. Gods nabijheid toegebeden voor Broeder Tim en al zijn geliefden met de wens dat de behandelingen gezegend worden en hij het evangelie nog lang onder ons mag verkondigen.
The Lord will be his refuge, carried by Him in sickness and health. The Lord is his comfort andere his trust by the grace of Jesus Christ.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.