fulani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juni 2020 door Redactie

Islamitische golf van geweld in Mali kost 27 christenen het leven: "Sommigen werden levend verbrand"

Een gruwelijke golf van islamitisch geweld in Centraal-Mali heeft deze week het leven gekost aan minstens 27 mensen. Sommige van hen werden leven verbrand. Het gaat om een reeks aanslagen op drie dorpen die volgens bronnen van Christian Post voornamelijk werden bewoond door christenen.

Het zou gaan om moslimterroristen die gelinkt worden aan de Fulani-herders. Ze kwamen verschillende keren zwaarbewapend op motorfietsen de dorpen binnen en lieten daar een spoor van dood en angst na. De aanval was gericht op christelijke Dogon-boeren, die door de Fulani-herders gezien worden als hun concurrenten. Burgemeester Yacouba Kassogué van het dorp Tillé zegt dat ze overrompeld werden. “Zeven inwoners werden gedood, allemaal Dogons. Sommigen van hen werden levend verbrand.”

In de naburige dorpen Bankass en Koro werden nog eens 20 mensen gedood. De meesten werden doodgeschoten of verbrand. De christelijke hulporganisatie Barnabus Aid luidt al enige tijd de noodklok over de situatie in het land. “Sinds 2016 voeren jihadisten een oorlog om Noord- en Midden-Mail te bezetten. Zij hebben als doel om de sharia in het hele land te vestigen”, reageren ze op het nieuws.

2019 was een vreselijk jaar voor christenen in Mali. Islamitische extremisten trokken rovend en moordend door met name het noorden en het centrale gedeelte van het land. Daarbij werden christelijke dorpen volledig verwoest en sloegen honderden christenen op de vlucht. Mali staat op dit moment op de 29e plaats van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. In het islamitische land zijn christenen al tijden hun leven niet zeker. Overigens hebben de aanvallen niet altijd een religieus motief. Soms speelt ook etniciteit een rol.


Christenvervolging
- Christenvervolging in Amsterdam: Bommeldingen bij kerk en doodsbedreigingen
- Christelijke jongen (14) in stukken gehakt door fanatici
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
Meer over Christenvervolging »

Reacties

F
De dood van George Floyd is prominent in het nieuws en terecht, maar waar blijft de verontwaardiging als het gaat om talloze christenen die door zulke extremisten afgeslacht worden, of al die miljoenen ongeboren levens die nooit het levenslicht mogen zien en nooit 'I can breathe' zullen kunnen zeggen?
[1] Door de haatideologie van de geïndoctrineerde moslimextremisten, MOORDEN ze onschuldige, vredelievende christenen uit.

[2] Bovendien is dit het MOORDEN van zwarte mensen door zwarte mensen.

De mens, of hij nu zwart is of blank, ZONDER GOD IN DEZE WERELD, kan tot dit soort afschuwelijke daden komen...

Er staat niet voor niets in het ZESDE GEBOD in Exodus 21:13 (Hebr. bijbel de TaNaCh, het OT) "GIJ ZULT NIET MOORDEN" = ??? ??????? (i.p.v. DODEN zoals soms vertaald, hetgeen in oorlog of per ongeluk kan gebeuren).
L
De wereld in protest om George Floyd , en terecht.! Maar wat er gebeurd in Malie ,verschrikkelijk .(sommige levend verbrand).

En zij zijn medeleven van het lichaam van Christus ! Dus zijn we er nauw bij betrokken.Eigenlijk moeten we gaan protesteren !

Laat onze bijdrage gebed ,en donatie zijn aan o.a Open Doors.

Zijn zijn de handen van Jezus ,om hulp te bieden.God zal hun bloed wreken! Eens zal er recht zijn !Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.