Tempelberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Wie is de baas op de Tempelberg? Israël en Saoedi-Arabië onderhandelen in het geheim

Sinds december onderhandelen Israël en Saoedi-Arabië in het geheim over het toestaan Saoedische functionarissen tot het team dat de Tempelberg beheert. Dit meldt CBN News op basis van berichtgeving van Israel Hayom.

Op de berg waar ooit de tempel stond staan nu de voor moslims heilige rotskoepel en de Al-Aqsa moskee. Toen Israël in 1967 de Tempelberg op Jordanië veroverde, lieten de Israëlische Autoriteiten de beheer over de berg over aan de Jordaanse Waqf. Onder het beheer van de Waqf is het verboden voor niet-moslims om op de berg te bidden.

De vraag is nu of Saoedische functionarissen aan de Waqf worden toegevoegd. "Deze gesprekken liggen gevoelig en worden gevoerd door kleine teams met veiligheidsdiplomaten uit Israël, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. Dit proces is onderdeel van het vredesplan van de regering Trump om vrede en welvaart in het Midden-Oosten te bespoedigen", aldus een anonieme Saoedische diplomaat.

De Jordaniërs maken zich zorgen over de toenemende Turkse invloed op Oost-Jeruzalem en de Tempelberg. Door miljoenen dollars in projecten in Jeruzalem te pompen, wilt Turkije op de achtergrond een grotere rol spelen in 'het heilige land'. Jordanië is bereid om de Saoedi's toe te laten tot het controleteam, zoland de Saoedi's hun best doen om de lange arm van Turkije zoveel mogelijk dwars te zitten.

Reacties

Hier zie je dat de Bijbel in vervulling gaat komen. Dat Gods plan door gaat al gaat dat tegen onze gevoelens in.

Maar het uiteindelijke doel is dat Jezus als overwinnaar terug gaat komen om alles recht te zetten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.