Ds. A. Verschuure
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juni 2020 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant keek als coronapatiënt de dood in de ogen: "De Heere bracht de ziekte tot stilstand"

Voordat ds. A. Verschuure in slaap zou worden gebracht, daalde het zuurstofgehalte in zijn bloed. "Ik geloof echt dat de Heere daar de ziekte tot stilstand heeft gebracht. Dat zie ik als een krachtige daad van Zijn hand", vertelt de predikant van de gereformeerde gemeente Capelle aan den IJssel-Middelwatering tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Een dag nadat een dubbele longontsteking bij de predikant werd vastgesteld, werd Verschuure positief getest op corona. In het RD-interview geeft de predikant toe dat hij bang was om te moeten sterven. Niet veel later werd hij overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam, waar de predikant op de intensive care terechtkwam. "Eigenlijk voelde ik daar twee dingen: ik kan mijn vrouw en kinderen niet missen en ik ben nog niet losgemaakt van de gemeente die de Heere mij gegeven heeft."

In een brief vanaf zijn ziekenkamer schreef de dominee in april de IC-anesthesiste elke dag met hem Psalm 118 las. 'Ze zei tegen mij: U bent dicht bij de dood geweest en wonderlijk bewaard. Er is veel in deze psalm op u van toepassing. Zo beleef ik het ook. Heb het als heel bijzonder ervaren dat deze IC-anesthesiste (die zelf met Gods woord weinig tot niets heeft) elke dag langskomt en dit zo voor mij doet. De Heere is ook in dat opzicht wonderlijk van raad en groot van daad. Ik mocht met deze mevrouw ook goede gesprekken over de Heere, Zijn dienst en Woord hebben', schreef Verschuure in de brief.

Nadat door een wonder het zuurstofgehalte daalde, werd Verschuure nog voor Pasen uit het ziekenhuis ontslagen. Op 24 mei preekte de predikant voor het eerst in zijn eigen gemeente. De preek ging over Psalm 118. "Daarin heb ik met name de jongeren iets willen meegeven over de bijzondere zorg en de grote daden van de Heere."

Lees het volledige interview in het RD. Lees ook: "IC-anesthesiste las elke dag Psalm 118".

Foto: GerGeminfo.nl

Reacties

D
Ik neem aan dat bedoeld wordt dat het zuurstofgehalte in het bloed steeg!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.