Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2020 door SDOK

SDOK start podcast over vervolgde christenen

Met Podcast De Stem gaat SDOK op een nieuwe manier stem geven aan vervolgde christenen. In de tweewekelijkse podcast wil SDOK bemoedigende lessen doorgeven en christenen in Nederland verbinden met vervolgde broeders en zusters.

In de podcast gaat SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom in gesprek met een collega of iemand die sterk betrokken is bij vervolgde christenen. Samen bespreken ze het verhaal van een vervolgde christen die in de betreffende aflevering centraal staat. Groenenboom: “Naast het delen van de verhalen wordt nagedacht over de vraag wat je als christen in Nederland kan leren van de verhalen. Het zijn in de meeste gevallen getuigenissen die schurend zijn. Ze houden een spiegel voor als het gaat over het navolgen van Jezus, ook in moeilijke omstandigheden.”

Fragmenten
Volgens de SDOK-woordvoerder is een podcast een erg geschikte manier om vervolgde christenen een stem te geven. Om die reden is ervoor gekozen om de podcast de titel De Stem mee te geven. In de podcast zijn regelmatig fragmenten te horen uit interviews met vervolgde christenen, vertelt Groenenboom. “In de afgelopen jaren heb ik veel vervolgde christenen geïnterviewd. Van veel interviews zijn audio-opnamen beschikbaar. Ook via zusterorganisaties van SDOK is audiomateriaal beschikbaar dat in de podcast gebruikt zal worden.”

In de eerste aflevering van Podcast De Stem gaat over Hannelie Groenewald. Ze werkte als zendeling in Afghanistan. Haar man en twee tienerkinderen werden in 2014 door de Taliban vermoord. Een aangrijpende gebeurtenis. Groenenboom: “In de podcast bespreken we haar verhaal en vertelt Hannelie zelf over Gods roeping die ze heeft ervaren voor het werk in Afghanistan. Hoe ga je ermee om als je leven totaal anders loopt dan je had gedacht? Hannelie geeft inspirerende lessen door waar ik veel van kan leren voor mijn leven hier”.

Podcast De Stem is te beluisteren via Spotify en Itunes, maar ook via deze website.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.