Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

05 juni 2020 door Nienke Alblas

Kiezen voor Jezus gaat je leven lang door

'Wat zou Jezus doen?' Is een vraag die we ons als christenen in elke situatie zouden moeten stellen als je het mij vraagt. Niet alleen op zondag in de kerk, maar ook maandag op je werk of donderdag in de supermarkt. We lopen tegen verschillende verleidingen en uitdagingen aan in het dagelijks leven. Je kiest niet alleen voor Jezus wanneer je tot geloof komt, maar je hele leven is een keuze voor Jezus. Steeds weer zijn dit kansen om voor Jezus te kiezen.

Keuzes zijn onderdeel van het leven en de keuze is reuze. Reuzemoeilijk ook. De moeilijkheid van keuzes ligt in ons mens-zijn. In het paradijs koos de mens er voor om zelf te willen bepalen wat goed en slecht is. Dit doen we nog steeds maar al te graag zelf, ondanks dat we er bar-slecht in lijken te zijn als je het mij vraagt. We kunnen het niet zelf, we hebben God nodig. We hebben Jezus nodig.

Maar hoe ging Jezus om met keuzes? Hij was immers als mens in de wereld. Ook, of misschien wel zelfs, Jezus had te maken met keuzes en verleidingen. Zo had Jezus de keuze hoe hij reageerde op de Farizeeërs toen zij een overspelige vrouw bij Hem brachten. Wat deed Hij? Hij schreef in het zand. Hij nam even afstand van de situatie en reageerde toen pas: 'Ik veroordeel jou niet.' Dat is de keuze die Jezus maakte. Tegen verwachtingen van de wereld in, koos Hij de liefde.

Hoe maak jij jouw keuzes? Waar kies jij voor?⁠

View this post on Instagram

|| D E K E U Z E I S R E U Z E || Wat zou Jezus doen? Is een vraag die we ons als christenen in elke situatie zouden moeten stellen als je het mij vraagt. Niet alleen op zondag in de kerk, maar ook maandag op je werk of donderdag in de supermarkt. We lopen tegen verschillende verleidingen en uitdagingen aan in het dagelijks leven. Je kiest niet alleen voor Jezus wanneer je tot geloof komt, maar je hele leven is een keuze voor Jezus. Steeds weer zijn dit kansen om voor Jezus te kiezen.⁠ ⁠ Keuzes zijn onderdeel van het leven en de keuze is reuze. Reuzemoeilijk ook. De moeilijkheid van keuzes ligt in ons mens-zijn. In het paradijs koos de mens er voor om zelf te willen bepalen wat goed en slecht is. Dit doen we nog steeds maar al te graag zelf, ondanks dat we er bar-slecht in lijken te zijn als je het mij vraagt. We kunnen het niet zelf, we hebben God nodig. We hebben Jezus nodig.⁠ ⁠ Maar hoe gaat Jezus om met keuzes? Hij was immers als mens in de wereld. Ook, of misschien wel zelfs, Jezus had te maken met keuzes en verleidingen. Zo had Jezus de keuze hoe hij reageerde op de Farizeeërs toen zij een overspelige vrouw bij Hem brachten. Wat deed Hij? Hij schreef in het zand. Hij nam even afstand van de situatie en reageerde toen pas: 'Ik veroordeel jou niet.' Dat is de keuze die Jezus maakte. Tegen verwachtingen van de wereld in, koos Hij de liefde. ⁠ ⁠ Hoe maak jij jouw keuzes? Waar kies jij voor?⁠ ⁠ .⁠ .⁠ .⁠ ⁠ @nienkealblas is schrijfster voor CIP.nl en hoopt door woorden mensen te inspireren in hun relatie met God.⁠ ⁠ .⁠ .⁠ .⁠ ⁠ #cip #nieuws #god #christenen #bijbel #christelijk #christendom #cipnieuws #inspiratie #geloven #amen #liefsnienk

A post shared by CIP.nl (@cip.nl) on

Volg @cip.nl op instagram voor meer inspiratie.


Liefs Nienke
- Corona-moeheid en 'de tweede golf': "Papa, ik wil niet meer"
- Herken jij Gods stem als Hij tegen je spreekt?
- "God houdt van jou met je zonden, maar Hij houdt niet van jouw zonden"
- Als je een brief ontvangt, neem je dan óók maar een deel serieus?
- "Geloof niet in jezelf, geloof in Jezus"
Meer over Liefs Nienke »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen