Kerkgangers CGK Bunschoten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2020 door Jeffrey Schipper

RD-onderzoek: een op de drie kerkgangers volgt online diensten in zondagse kleding

Een op de drie kerkgangers die deelnam aan een onderzoek van het Reformatorisch Dagblad volgt online diensten in zondagse kleding. Vrouwen maken deze keuze vaker dan mannen, meldt dé krant van reformatorisch Nederland. Slechts 62 respondenten (minder dan 1 procent) draagt een hoed tijdens een online dienst.

Verder blijkt uit het RD-onderzoek dat een op de drie respondenten (35 procent) het thuis lastiger vindt om zich te concentreren dan in de kerkbank. Iets minder dan de helft (47 procent) ervaart geen verschil met gewone kerkdiensten, terwijl bijna een op de vijf zich juist beter kan concentreren. Uit deze grafiek blijkt dat de meeste kerkgangers thuis meezingen tijdens de eredienst.

Bekijk alle gegevens en interviews met respondenten in het Reformatorisch Dagblad.

In onderstaande video vertellen gemeenteleden van de christelijke gereformeerde kerk in Bunschoten hoe zij kerk-zijn in coronatijd beleven. Ook ds. P. W. J. van der Toorn komt aan het woord.

Reacties

O
God kijkt naar ons hart en onze houding en niet zozeer naar onze kleding. En dan de term zondagse kleding is dat dan heiliger of anders?
Ben het er helemaal mee eens dat God naar ons hart en houding kijkt en niet zozeer naar onze kleding. Alleen dit betekent toch niet dat ik me moet gaan schamen om in zondagse kleding voor de laptop te zitten. Immers, God is naast alwetend, almachtig en alomtegenwoordig toch ook heilig. Of mag ik me daar niet naar kijken omdat God toch naar het hart en onze houding kijkt ?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.