George Hargreaves
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2020 door Nienke Alblas

Dominee wint rechtszaak na omstreden uitspraak over homoseksualiteit

Dominee George Hargreaves (62) heeft een rechtszaak gewonnen naar aanleiding van een aanvaring met een collega bij een daklozenopvang. Het gaat om een gesprek tussen George en zijn collega Akano. Zij stelde volgens de Christian Post in een gesprek dat mensen "homoseksueel geboren worden". Hargreaves beweerde vervolgens dat "pedofielen hetzelfde argument gebruiken". 

Vervolgens voegde Hargreaves aan zijn standpunt toe dat "ook als mensen zo geboren worden, dit niet betekent dat God hun geaardheid niet kan veranderen of genezen." Na deze opmerking negerde Akano de dominee. Daarnaast diende ze bij haar baas een aanklacht in wegens homofobie. Ondanks dat de baas geen gehoor gaf aan haar aanklacht, stapte Hargreaves naar de rechter. 

Rechter James stelde vast dat George gediscrimineerd werd in zijn werkomgeving op basis van zijn geloof. "Akano was duidelijk boos om de opmerking van Hargreaves, omdat hij een verband tussen pedofielen en homoseksualiteit suggereerde. Het is echter niet illegaal om woorden bij elkaar te gebruiken. Dit is niet strafbaar."

Lees het volledige artikel

Reacties

S
Mee eens dat pedofilie egocentrisch is. Maar zijn homoseksuele- en heteroseksuele relaties altijd gericht op de ander? Laten we vooral op God gericht zijn, dan kan Hij ons helpen op onze naaste gericht te zijn ipv op onszelf.
K
Het begint met de vrijheid van meningsuiting en eindigt bij discriminatie? Ik kan het niet helemaal volgen.Overigens heeft an sich Hargreaves gelijk in zijn vergelijking van pedofielen en homoseksuelen. Beiden zijn een seksuele geaardheid. Maar het levensgrote verschil is dat pedofilie per definitie eigen gericht is, niet gelijkwaardig en schadelijk voor het kind. Een homoseksuele relatie is wel gelijkwaardig en gericht op de ander. En in die zin niet anders dan een hetroseksuele relatie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.