Ds. A. T. Vergunst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 juni 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik denk dat ik niet bekeerd kan worden'

'Ik denk dat ik niet bekeerd kan worden. En dat is niet omdat God mij niet wil bekeren, maar omdat ik zo erg in de greep van de duivel zit. Ik kan de wereld maar niet los laten'. Ook al ken ik God nog niet en voel ik Hem nog niet in mijn leven, ik heb wel erg de behoefte om God te vinden. Ik heb nog geen angst om te sterven, maar ik weet wel, als ik sterf dan komt het niet goed met me', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Deze persoon voegt toe verslavingsgevoelig te zijn en last te hebben van stemmingswisselingen.

Ds. A. T. Vergunst (foto) geeft advies. "Jouw probleem is niet wat je denkt dat het is! Je denkt dat 'ik niet bekeerd kan worden'. Dat is niet jouw probleem. Jij wil je niet bekeren van de weg van zonde. Iedereen kan bekeerd worden. Denk nooit dat het probleem van ons niet bekeerd zijn bij God ligt. Nooit kan een mens dat zeggen en zeker niet een mens die zelf belijdt 'De Heere heeft al zo vaak via Zijn Woord tot mij gesproken.' Hij heeft het heel duidelijk gezegd, zelfs met een eed betuigt: 'Zo waarachtig als Ik leef, spreekt de Heere HEERE, Zo Ik lust heb in de dood des goddelozen! Maar daarin heb Ik lust, dat de goddeloze zich bekere van zijn weg en leven.' Maar jij wil je niet bekeren van de wegen van de zonde.

In je brief is dat overduidelijk. Je wil graag naar de hemel, maar waarom? Ten diepste niet om van de zonde af te komen, maar om aan je de problemen te ontsnappen. Je probeert je te verschuilen achter je ADD die je onstabiel maakt. Je verschuilt jezelf ook achter 'impulsief zijn'. Dat ben ik ook en dat heeft me genoeg problemen gegeven! Maar daar ligt jouw probleem niet. Je verbreekt Gods wet met beide voeten en handen. Lees zelf maar wat je schrijft: 'Ik kan de wereld niet loslaten' en je zegt dat de reden daarvoor is 'dat je in de greep van de duivel zit'. Goed excuus? Helemaal niet! Ik ben het met Luther eens: 'De duivel krijgt veel te veel de schuld van onze zonde.'

Stel je voor dat je vanavond thuis komt en je vindt je vriendin met iemand anders in bed! Hoe zou je dat vinden? Als zij zich die avond, nadat je haar zo vond met een andere man in bed, zou beklagen met: 'Joh, waarom ben je zo afstandelijk? Waarom kunnen we niet gezellig knus zijn? Wat is er toch met jou dat je zo koud bent naar mij?' Wat zou je antwoord zijn? Zou je zeggen: 'Ja, lieverd, ik weet dat je wat impulsief bent. En dat je ook wat aan ADD lijdt. En dat er zoveel schommelingen in je leven zijn en dus ik begrijp het, meid, dat je zo af en toe eens in een bed kruipt met een andere man. Maar je bent toch heel lief. Het geeft niets dat je dat af en toe doet.' Zou je zoiets zeggen?

Ik roep je als Gods spreekbuis tot bekering van je zonden", aldus de predikant uit de Gereformeerde Gemeenten.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

K
Moet je bekeerd worden of moet je je bekeren? Ik denk het laatste.
O
Er staat niet voor niks dat ons hart verdeeld is. Ik ben ook verslavingsgevoelig maar dat is voor mij geen excuus om het dan maar alleen zonder God te doen nee ik heb Hem keihard nodig om op Zijn weg te wandelen dicht bij Hem. Dat is echt zoveel beter dan het andere wat leeg en liefdeloos is.
W
Bekering is een keuze, wil je een kind van God zijn? Zo ja, laat je oude leven begraven, (de doop), sta op met Christus (ook de doop), ga geloven in Zijn Liefde, Genade, Kracht en beloften. Maar je kunt het inderdaad niet alleen, vraag om de voortdurende aanwezigheid (bijstand) van Zijn Geest in heel je leven. Lukas 11:9-13Dit alles is beschikbaar als een gave in en door geloof. Rom. 5:2
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.