Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2020 door Patrick Simons

Trump ontkent opdracht tot schoonvegen straten bij kerk: "Ik heb niet gezegd dat ze weg moesten"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zelf geen opdracht gegeven om de straten schoon te vegen voor zijn wandeling naar de St. Johns kerk. Dat zei hij gisteren naar aanleiding van de kritiek die daardoor ontstaan was. Ook stelde hij er geen traangas is gebruikt. Aanwezige journalisten en demonstranten zeggen dat dit wél het geval was.

Afgelopen maandag besloot Trump om na een persmoment richting de kerk te lopen. De St. Johns kerk, ook wel de kerk der presidenten genoemd, staat vlakbij het Witte Huis. Eenmaal aangekomen poseerde de president uitgebreid terwijl hij een Bijbel in de lucht hield. Niet iedereen was daar even blij mee. Zo was bisschop van de progressieve kerk verontwaardigd: “De president gebruikte de Bijbel en onze kerk om een boodschap te verspreiden die in strijd is met het onderwijs van Jezus en waar onze kerk voor staat.”

Een deel van de kritiek richtte zich ook op de wijze waarop het pad dat de president moest volgen van het Witte Huis naar de kerk werd schoongeveegd. Dat ging volgens getuigen op harde wijze. Op social media circuleren daar ook beelden van. Trump heeft daar naar eigen zeggen niets mee te maken. “Ik heb niet gezegd dat ze weg moesten”, stelt hij. Ook is er volgens hem helemaal geen traangas gebruikt.

Reacties

M
Trump is er niet voor niks, vele christenen hebben te zien gekregen dat Trump president zal worden. Zal mooi zijn DV 8 jaar Trump en daarna 8 jaar Pence .
P
Wie zwijgt stemt toe.
L
Sprakeloos dat zoveel christenen die man achterna lopen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.