Gereformeerde Gemeente in Nederland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door Reformatorisch Dagblad

Gereformeerde Gemeente in Nederland laat nieuwe student toe

In de Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN) is dinsdag een student toegelaten tot de studie voor predikant binnen het kerkgenootschap, meldt het Reformatorisch Dagblad. Het curatorium van de GGiN vergadert deze week in Barneveld.

De student die is toegelaten is de 31-jarige G. M. van Putten uit Gouda, werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee.

Het gebeurt niet vaak dat er binnen dit kerkgenootschap nieuwe studenten worden toegelaten tot de studie voor predikant. Verspreid over heel Nederland telt de GGiN in totaal 49 verschillende gemeenten, die geleid worden door ’slechts’ 8 predikanten.

Reacties

O
Yehhh yippie nou zeg die heeft de screening doorstaan. Waarom moet altijd hierbij denken aan wat Jezus zei tegen farizeeërs en schriftgeleerden. Jullie leggen de lat heel hoog en maken de wet nog veel zwaarder ... Jezus huilt hierom echt. Ze doen echt af aan het volkomen volbrachte werk van Jezus Christus.
B
Het is wel uitzonderlijk zo'n bericht en waarschijnlijk zo uniek dat er landelijke bekendheid aan moet worden gegeven. Wat zijn eigenlijk de criteria voor deze opleiding? Heeft dat te maken met de vooropleiding, of met de geestelijke toestand van de student? Moet zo iemand een wedergeboren christen zijn of voldoen aan alle wetten en regels binnen dit kerkgenootschap? Wie weet daar meer van?
M
Het gaat erom of je kunt getuigen van je bekering en roeping algemeen !? Natuurlijk kijken ze naar je leven en leer die je voorstaat enz
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen