#1Maaltijd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door Redactie

#1Maaltijd levert 2,5 ton op voor de allerarmsten wereldwijd die getroffen worden door de coronacrisis

Op Tweede Pinksterdag, de dag dat de terrassen en restaurants weer opengingen, hebben tienduizenden Nederlanders hun ontbijt laten staan. In plaats daarvan doneerden zij 5 euro of meer voor de allerarmsten die wereldwijd hongerlijden als gevolg van de coronacrisis. Binnen twee dagen kwam er meer dan 250.000 euro binnen. De hulpactie #1Maaltijd wordt georganiseerd door tien hulporganisaties.

De gevolgen van de coronacrisis treffen de allerarmsten wereldwijd als een mokerslag. Door de lockdown kunnen zij vaak niet werken. Dat betekent in hun geval meteen ook geen inkomen en dus geen geld om eten te kopen. Hongersnood dreigt. “Dat willen we met man en macht voorkomen”, aldus #1Maaltijd-initiatiefnemer Tiemen Westerduin.

Livestream Opwekkingsconferentie
#1Maaltijd is de digitale variant van de zendingscollecte die traditioneel op Tweede Pinksterdag tijdens de jaarlijkse Pinksterconferentie van Opwekking wordt gehouden. Deze conferentie werd dit jaar vanwege corona online georganiseerd. Kijkers van de livestream van de pinksterconferentie doneerden massaal. Westerduin: “Natuurlijk treft de coronacrisis veel Nederlanders hard, ook economisch. Toch hebben zoveel mensen oog voor de gevolgen van corona voor de allerarmsten wereldwijd: hartverwarmend! We maken het als hulporganisaties niet vaak mee dat er in twee dagen al ruim 2,5 ton binnenkomt. Dit lukte ook doordat er zoveel verschillende organisaties eendrachtig samenwerken.”

#1Maaltijd loopt nog twee weken door, dus mensen kunnen nog steeds een maaltijd overslaan en de allerarmsten in de coronacrisis steunen. Doneren kan via 1maaltijd.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.