terrence floyd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2020 door Nienke Alblas

Broertje van George Floyd spreekt zich uit: "Mijn familie streeft naar vrede en gelooft in God"

"Mijn familie is een vredige familie, wij geloven in God", sust Terrence Floyd naar aanleiding van de gewelddadige protesten in de VS. De protesten ontstonden na de dood van zijn broer, George Floyd. De Christian Post doet verslag van de oproep door het broertje van Floyd op NBC News.

Terrence Floyd spreekt de demonstranten die protesteren tegen rascisme in Amerika toe. "Ik snap dat je ontdaan en boos bent. Ik ben waarschijnlijk nog veel bozer dan dat, maar gedraag mij niet zoals jij. Waar denk je dat je mee bezig bent? Je doet niets! Het brengt mijn broer niet terug, alles behalve dat. Het voelt misschien even goed, maar als de protesten voorbij zijn besef je je pas wat je hebt gedaan." 

"Je reageert steeds hetzelfde op onterecht politiegeweld. Hetzelfde gebeurt: Je protesteert en je vernielt dingen. Toch verandert er niets. Waarom niet? Je beschadigt spullen van jezelf en andere mensen, niet die van de politie of overheid. Laten we dit op een andere manier doen. Laten we stoppen te denken dat onze idealen er niet toe doen." 

Omstanders van Terrence ondersteunen zijn betoog met gejuich. Ze roepen op tot vrede en gerechtigheid. "Laten we dit in vrede doen."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.