kerk china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door Nienke Alblas

48 kerken in China permanent gesloten na opheffing lockdown

De lockdown in China om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen wordt langzaam opgeheven. 48 kerken in regio Yugan mogen niet open na de lockdown. "Wanneer zo veel mensen in God geloven, wie zal er dan nog luisteren naar de Communistische Partij? Er is geen andere keus dan het christelijk geloof te bestrijden", aldus een communistische secretaris. Dit is een van de vele manieren waarop christenen worden onderdrukt volgens de Christian Post.

In de afgelopen periode bleef de communistische regering christenen onderdrukken. Kruizen moesten van de daken van kerken worden verwijderd, politieagenten vielen Zoom-meetings binnen en nu moeten sinds de lockdown de deuren van maar liefst 48 kerken gesloten blijven. In Yugan is 10 procent van de bevolking protestants. Zij komen samen in een van de driehonderd Three-Self kerken.

Een lid van een lokale Three-Self kerk vermeldt aan de Christian Post dat ambtenaren, insclusief de plaatselijke burgemeester, zijn kerk in april bestormd hadden. Zij hebben het podium verwijderd uit de zaal. Het kruis en alle andere religieuze symbolen namen de communisten mee. "Sommige leden van onze gemeente huilden wanhopig. Als je tegen hen in opstand komt dan word je beschuldigd van ontrouw aan de Communistische Partij en de regering. Dit is strafbaar." De onderdrukking in Yugan neemt meer en meer toe, omdat er 'te veel christenen zijn' volgens de overheid. 

Lees het volledige artikel

Reacties

Tsja, we blijven en masse spullen kopen in het ""heilige"" China......
N
China is de grootste bedreiging ter wereld ,voor het christendom en gaat steeds verder met het uitbreiden van zijn macht en invloed in de wereld en dat doen ze(nog) niet millitair ,maar vriendelijk lachend ,via het kapitalisme ,met behulp van de westerse hebzucht.De Chinese comministische partij in 100% anti Christ(elijk)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.