Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door MissieNederland

MissieNederland start traject ‘Kerk van kleine groepen’

Veel kerken zijn op zoek naar hoe ze opnieuw het kerk-zijn kunnen vormgeven nu zij door coronamaatregelen langere tijd niet kunnen samenkomen in vertrouwde vorm. “Voor kerken is dit het moment om de focus te verleggen naar kleine groepen”, aldus Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland. Voor kerken die deze uitdaging aan willen gaan start MissieNederland het Beweeg de kerk-traject ‘Kerk van kleine groepen’.

Beweeg de kerk-trajecten
In een Beweeg de kerk-traject brengt MissieNederland kerken met eenzelfde verlangen bij elkaar om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te bemoedigen. Experts uit het MissieNederland-netwerk geven input op het onderwerp, zodat lokale gemeenten een impuls krijgen om in beweging te komen rond dit thema.

Kerk van kleine groepen
Het eerste traject ‘Kerk van kleine groepen’ bestaat uit zes online bijeenkomsten. Tijdens deze ontmoetingen reflecteren experts uit het MissieNederland-netwerk en deelnemers samen over wat nodig is om in de eigen context kleine groepen te realiseren. Wat zijn de kansen en wat zijn belemmeringen? Er worden ideeën gedeeld voor invulling van de groepen en hoe je nog wel verbinding kunt ervaren tussen de groepen als onderdeel van een gemeente. In intervisiebijeenkomsten delen gemeenten met elkaar hoe zij het proces ervaren en welke lessen zij opdoen.

Over MissieNederland
MissieNederland is een netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en vele betrokken individuen. Samen bewegen zij de kerk om de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld. MissieNederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Evangelische (Zendings)alliantie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.